hola

El CREVE , el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric, ha participat en el Circular Economy Hotspot Catalonia 2021, l'esdeveniment líder d'economia circular a Europa que s'ha celebrat del 15 al 18 de novembre a Barcelona coincidint amb l'Smart City Expo World Congress. En aquesta edició s'han ofert 20 itineraris en nou sectors d'activitat econòmica: agroalimentari, construcció, moda i tèxtil, químic, packaging, energia, aigua, mobilitat i entorn les iniciatives públiques. El CREVE ha participat en l'àmbit de la mobilitat i el 17 de novembre va rebre una visita d'alguns participants europeus d'aquest certamen. El regidor de Desenvolupament local, Habitatge, Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, els va presentar el projecte Plataforma del vehicle elèctric a la riera de Caldes, el CREVE i l'Electrocat.

Hernández es va mostrar content per l'interès que suscita el CREVE que "consolida la política avantguardista que va iniciar l'Ajuntament de Santa Perpètua l'any 2011" i per l'aposta que va fer per un model de mobilitat sostenible. Va posar com exemple que la Generalitat de Catalunya va presentar al CREVE una línia d'ajuts de 65 milions d'euros per a l'adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega en el marc del programa MOVES III.

El regidor va explicar que els visitants van poder gaudir d'una demostració en un petit circuit del funcionament d'alguns dels vehicles dels centres de formació de Catalunya que participen al ElectroCat.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va donar la benvinguda a la delegació i els va expressar el seu convenciment que "les polítiques públiques de caràcter local són molt necessaries per afrontar la crisi climàtica".

El Circular Economy Hotspot Catalonia 2021 combina itineraris de visites a empreses i iniciatives locals incloent píndoles de projectes capdavanters amb un congrés que explora els reptes més urgents i les seves solucions. El certamen pretén descobrir iniciatives de negoci, projectes d'R+D, estratègies governamentals i col·laboracions que fomenten l'economia circular a Europa.

D'altra banda, l'empresa Venvirotech, ubicada al polígon industrial Torre del Rector, també participa en aquest esdeveniment. Es tracta d'una start up biotecnològica dedicada a la transformació de residus orgànics en bioplàstics Polyhydroxyalcanoat (PHA) que es caracteritzen per ser produïts per bacteris, biodegradables al medi ambient i compatibles amb el cos humà. Venvirotech ho aconsegueix gràcies a una tecnologia pròpia que s'hi instal·la on es genera el residu i que permet l'obtenció del bioplàstic PHA en un procés de 24 hores.

 

Foto: Participants de l'ElectroCat i del Circular Economy Hotspot Calanonia 2021 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal
22 Mar 2024 14:04 - RedaccióL'Ajuntament lliura els premis del Concurs d'Aparadors de Nadal

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha fet entrega dels premis del Concurs d’Aparadors de Nadal de la [ ... ]

El vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023
21 Mar 2024 11:12 - RedaccióEl vehicle elèctric compartit suma més de 11.000 quilòmetres durant el 2023

El vehicle elèctric compartit de Som Mobilitat va sumar 15 nous usuaris durant l’any 2023, segons [ ... ]

Emprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023
18 Mar 2024 19:35 - RedaccióEmprenedoria va col·laborar en la creació de 25 empreses al 2023

El Servei d’Emprenedoria ha col·laborat en la creació de 25 empreses i 30 llocs de treball durant [ ... ]