hola

Santa Perpètua celebra el segon cap de setmana de la Festa Major d'Hivern amb diferents activitats com ara ball de gitanes, diables, puntaires i la Trobada de Gegants. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha destacat la col·laboració de "les entitats locals que organitzen el gruix important d'activitats de la Festa Major d'Hivern que des de fa anys se l'han fet seva i han fet créixer la festa". El programa d'enguany es va iniciar l'1 de març i es perllongarà fins al dia 17 i compta amb gairebé una trentena d'activitats.


Aquest dissabte 9 de març la plaça de la Vila acollirà a partir de les 18 hores una ballada de gitanes amb el Grup Ball de Gitanes de Santa Perpètua i Sa Colla de balls de pagès de Sant Carles de Peralta, d’Eivissa. L’entitat local ha informat que s’ha preparat una jornada plena de dansa i espectacle on els diablots i la tradició ompliran la plaça. Les colles de joves i grans de l’entitat local l’any passat van realitzar un intercanvi cultural amb la colla d’Eivissa i ara el grup de les illes torna la visita a Santa Perpètua. Sa Colla de Ball Pagès de Sant Carles de Peralta promou les manifestacions artístiques i culturals del folklore i fomenta els costums i tradicions d’Eivissa. Actualment aquest grup està format per uns 45 membres.

Després del ball de gitanes, el Grup de Diables i la Regidoria de Cultura organitzen la plantada de feres amb la participació de les colles Ordal, Ges i Santa Perpètua. L’activitat tindrà lloc a partir de les 19.30 hores a la plaça de la Vila i anirà acompanyada de l’Escola Municipal de les Arts amb els grups de dansa Pink i Blue Dance que ballaran a ritme de rituals de tabals i de foc. A més, des de Plàstiques s’ha col·laborat pintant el vestuari i també maquillaran l’alumnat de dansa.

L’endemà, els Gegants de Santa Perpètua celebren una nova Trobada gegantera amb els grups de La Llagosta, Sant Cugat del Vallès, Guinardó (Barcelona), Pallejà, Lloret de Mar, Vic i Maials. La plantada serà a les 9.30 hores al parc Municipal i el cercavila s’iniciarà a les 11.30 hores amb aquest recorregut: carrer de Prat de la Riba, Josep Irla, Rambla, Plaça de l’Església, Genis Sala, avinguda de Barcelona, Marià Fortuny, plaça Nova, Montseny i plaça de la Vila, on tenen previst arribar cap a les 13 hores per fer la ballada final.

El 10 de març també tindrà lloc la 23a Trobada de Puntaires, organitzada per l’Associació de Puntaires, en la que participaran persones vingudes d’arreu de Catalunya. L’activitat s’ha programat al parc Central a partir de les 10 hores. Per últim, a les 11.30 hores, també al parc Central, s’ha organitzat una exhibició de ball amb el Grup Ghassaly, Bollywood i Urban Dance Studio.


Foto: La Trobada de Gegants finalitzarà a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]