hola

La celebració dels Tres Tombs ahir diumenge 3 de febrer va cloure la 103a Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. Uns 110 cavalls i uns 60 carruatges van passejar-se pels carrers de la localitat complint amb una de les tradicions més arrelades de Santa Perpètua.

Enguany, s'ha donat la circumstància que els cordonistes que acompanyen a l'abanderat han estat els més joves de la història de la festa. Martí Hernando té set anys i Carles Hernando, deu. Tots dos són néts de Joan Subirà que ha repetit com abanderat 25 anys després. L'inici dels Tres Tombs va ser molt emotiu a Cal Pallart on es va recordar a qui fou durant 72 anys secretari de l'entitat Josep Gispert, besavi dels cordonistes.

La meteorologia va acompanyar la festa i això va fer que moltes persones sortissin al carrer per veure la passada en la qual van participar carruatges de Sant Cugat, Arenys de Munt o La Garriga, entre d'altres. El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, va fer una valoració molt positiva dels Tres Tombs del que ha destacat una organització excel·lent, una gran participació i una bona meteorologia. Humet va subratllar un any més la gran quantitat de públic durant tot el recorregut.

Joan Humet va avançar que per l'any 2020 els Tres Tombs podrien anar acompanyats d'un petit espectacle a la Rambla.

Els germans Carles i Martí Hernando Subirà, amb deu i set anys, van ser protagonistes als Tres Tombs i a més han fet història per ser els més joves en aquests 103 anys. Els dos germans van comentar que és una experiència maca però cansada.

L'avi dels dos cordonistes, Joan Subirà, repetia com a abanderat 25 anys després i va afirmar que havia estat un dia molt especial i una manera de comiat de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat.

Joan Subirà va explicar que la família havia fet un homenatge al seu sogre Josep Gispert que és la persona que ha transmès l'amor per la festa a totes les generacions de la família.

La família explicava que quan Josep Gispert va saber que serien els abanderats es va mostrar molt feliç. El Pepet de Cal Pallart ens va deixar el 2018.


Foto: Els Tres Tombs va registrar molt de públic / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró
17 Gen 2022 12:30 - RedaccióLa Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. [ ... ]