hola

L'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua organitza aquest cap de setmana la 82ena edició de l’ Aplec de la Sardana. La programació començarà dissabte a les 19.30 hores amb la vigília d’Aplec a la plaça de Francesc Macià, amb la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona que interpretarà nou sardanes.

Posteriorment, hi haurà el tradicional Pa amb tomàquet i botifarra i a les 10 de la nit tindrà lloc balls folk amb el grup Bufanúvols i la xerricada de cava.

Diumenge 6 de maig, a partir de les nou del matí, tindrà lloc la celebració de la missa del sardanista a l’Església Parroquial. Un cop finalitzat l’ofici religiós, a la plaça de Francesc Macià, la cobla Jovenívola de Sabadell interpretarà les sardanes Toc d’oració, de Pep Ventura i Hermínia, de Ricard Viladesau.

Tot seguit, l’Aplec continuarà al bosc de la Torre. A partir de les 11 del matí, les cobles Jovenívola de Sabadell, Sant Jordi i Marinada interpretaran un total de 31 sardanes durant tota la jornada. L’Aplec finalitzarà amb la sardana Espurnes perpètues, que interpretaran les tres cobles conjuntament.

Una de les novetats serà l'estrena d'una sardana. El músic de la Cobla Sant Jordi Enric Ortí presentarà en públic la sardana Discreta melangia. També se celebrarà el concurs de colles improvisades amb obsequis per totes les colles participants.

La presidenta de l'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua, Mercè Alsina, subratlla que tots els aplecs de la localitat han començat amb la sardana de Pep Ventura, Toc d'oració. L’organització anuncia que dins del recinte hi haurà barbacoes per fer carn a la brasa, sempre hi quan el temps ho permeti. Mercè Alsina destaca que les barbacoes són de l'entitat que també posa el carbó per al seu funcionament. També ha explicat que la sardana que s'estrenarà és un encàrrec d'un matrimoni de Les Roquetes i el compositor i la cobla Sant Jordi els ha convençut d'estrenar-la a Santa Perpètua.

L'Agrupació Sardanista de Santa Perpètua celebra aquest cap de setmana el 82è Aplec de la Sardana en el qual l'entitat tindrà un record especial per al perpetuenc i soci de l'entitat Genís Humet que va traspassar el mes de gener. En cas de pluja, tan dissabte com diumenge, l’Agrupació Sardanista ha anunciat que les activitats es realitzarien al Pavelló d’Esports.


Foto: L'Aplec de la sardana arriba a la seva 82 edició / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]