hola

Marxa en bicicleta de festa major
Marxa en bicicleta de festa major

Unes 250 persones van participar ahir diumenge a la XXV edició de la Marxa en Bicicleta que es va iniciar a la plaça de la Vila i va finalitzar al parc Central.

L'activitat, que va comptar amb la col•laboració del Consell Municipal de Medi Ambient i El Cau de la Bici, va disposar de dos recorreguts, un de setze quilòmetres per l’espai de Gallecs i un segon més curt, de vuit quilòmetres, fins a la Torre del Rector. La marxa pretén conscienciar sobre el canvi climàtic i la mobilitat sostenible i és oberta a totes les edats. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, es va mostrar molt satisfeta per la participació. La marxa també inaugurava la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura. Sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’, la Setmana del 2017. Durant l'activitat es va donar un obsequi als participants i informació sobre el nou registre de bicicletes que es posarà operatiu a partir de l'octubre. Coincidint amb la Festa Major i amb aquesta activitat, l'Aula del parc, va obrir les seves portes per informar de la programació de setembre a desembre , principalment de la propera activitat a la Sèquia de Manresa, que tindrà lloc el 17 de setembre.La Marxa en Bicicleta va obrir els actes de la programació de diumenge de Festa Major.

D’altra banda, el grup de La paella, de Martín Domingo, va aconseguir el primer premi de degustació del concurs de paelles que es va celebrar ahir diumenge al parc Catalunya. Domingo, que va rebre un val de 125 euros, va afirmar que el secret per cuinar una bona paella era l’amistat amb tots els membres del seu grup format per dinou persones. El segon previ va recaure en el grup Los Incansables d’Oscar Suñé, i el tercer premi en la Familia Sillero, de José Sillero. Pel que fa al premi de decoració, la paella guanyadora, dedicada al mar, va ser la del grup Los Pollitos, de Marta Corredera, amb un premi d’un val de 75 euros. El segon va recaure en Vinotinto, de Miguel Ramírez; i el tercer,en Fantàstics, de Ana María Rodríguez. En aquesta edició es van registrar 24 participants. El jurat va destacar que la gran majoria de les paelles van estar decorades en record dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Moltes van lluir un llaç negre i símbols de Joan Miró. També va destacar l’alta qualitat de les paelles i que havia estat difícil la tasca del jurat, format per membres de la Comissió de Festes. 

El concurs de parxís va comptar amb 23 inscrits a la categoria d'adults i set a la infantil. els guanyadors van ser Isaac Sánchez i Eric Sánchez, respectivament. 

Un problema tècnic va afectar al ball de l’escuma però finalment es va poder celebrar aquesta activitat que va aplegar molta participació a la plaça de la Vila. En canvi, el clandestí de swing es va suspendre. 

Setze equips van participar al futbol fang, equips infantils, femenins i adults. També es van inscriure jugadors d’equips de futbol de Santa Perpètua. Els participants van afirmar que els ha agradat molt l’experiència tot i la dificultat a l’hora de córrer pel fang. Han mostrat també la satisfacció per aquesta novetat de la programació.

La plaça de la Vila es va omplir per veure l’espectacle del Grup de Gitanes així com l’amfiteatre del parc Central per assistir al desè aniversari de La Belluga. El ball del Fanalet a l’Envelat va congregar molta gent, més que altres anys, un ball amneitzat per La Principal de la Bisbal que també va protagonitzar el concert de Festa Major.

En les nits de dissabte i diumenge dels Deskoncerts no es va rebre cap incidència i no es va activar el protocol contra les agressions sexistes.

Focs

El punt final de la Festa Major serà enguany diferent. Les havaneres seran les encarregades d’acomiadar la festa al parc Central. A partir de les 21 hores el grup de Calafell Veles e vents, amb més de cinc-centes actuacions a les seves esquenes, proposarà un passeig per la història musical del país. Temes mariners, caribenys, patriòtics i humorístics ompliran de tradició i música l’amfiteatre del parc Central.

A les 22 hores, com és tradició, el darrer dels avisos donarà inici al castell de focs, a càrrec de la Pirotècnia Dragón. Serà el moment en què el cel de Santa Perpètua es tenyeixi de colors en una de les activitats més multitudinàries de la Festa Major. El castell de focs no arribarà sol ja que el grup Fills de la Flama sortirà a ritme de batukada de la plaça de la Vila una hora abans (21 hores) per animar i acompanyar els perpetuencs fins al parc Central.

En acabar el castell de focs les havaneres continuaran i les més conegudes seran les encarregades de posar el definitiu punt final a la Festa Major 2017. L’Ajuntament oferirà també rom cremat als assistents. Pirotècnica Dragón ja va ser l’any passat l’encarregada d’aquest espectacle tan arrelat al programa de Festa Major de Santa Perpètua.

La Regidoria de Cultura informa que en cas de pluja les havaneres es desenvoluparan a l’Envelat, ubicat a la Rambla

Foto: la Marxa en Bicicleta va finalitzar al parc Central / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]