hola

L'Envelat de la Rambla, el recinte Firal o els parcs Central, Municipal i de la Ribera són alguns dels espais on es viurà la Festa Major de Santa Perpètua que tindrà lloc entre avui divendres i dilluns 3 de setembre, festiu a la localitat. Música, tradició, esports, activitats infantils, més d'una trentena d'atraccions de fira i concursos conformen un programa amb una cinquantena de propostes.


El 78è Homenatge a la Gent Gran a l’Envelat és el primer acte dels dies de Festa Major. Tindrà lloc avui divendres 1 de sete­mbre a partir de les 18.30 hores i enguany s’han recollit un miler d'invitacions.

Cinquanta anys damunt dels escenaris el fan ser un dels actors catalans més coneguts i la seva veu doblant a Woody Allen és inconfusible. Joan Pera serà el pregoner de la Festa Major de Santa Perpètua i pujarà al balcó de l’Ajuntament el divendres 1 de setembre a les 21 hores. La Regidoria de Cultura ha destacat que, per segon any, el pregó de Festa Major estarà també interpretat amb llenguatge de signes per tal de fer-lo accessible a les persones sordes.

"Tornarem a mirar el programa de Festa Major"

Aquest és el repte que el regidor de Cultura, Marçal Solà, s’ha proposat acomplir en aquesta Festa Major 2017. Per això, el programa d’enguany queda marcat per algunes novetats destacades.

Els fanalets il·luminaran l’Envelat la nit de diumenge a partir de les 23 hores. L’organització ha decidit avançar un dia aquest clàssic de la Festa Major perquè “havíem detectat que des de feia uns anys al ball del fanalet hi havia poca gent i vam optar per traslladar-lo a diumenge (...) ja que com el dia següent és festiu a Santa Perpètua podria quedar-se molta més gent”, tal i com ha explicat el regidor de Cultura Marçal Solà. Així doncs, la Principal de la Bisbal serà l’encarregada del Concert de Tarda que començarà a les 19 hores a l’Envelat i també del ball del fanalet.

Aquesta proposta ha suposat també traslladar les havaneres al parc Central juntament amb el Castell de focs. A les 21 hores de dilluns 4 de setembre, el grup de Calafell Veles e vents proposarà un passeig per la història musical del país. A les 22 hores, com és tradició, el darrer dels avisos donarà inici al castell de focs, a càrrec de la Pirotècnia Dragón. En acabar el castell de focs les havaneres continuaran i les més conegudes seran les encarregades de posar el definitiu punt final a la Festa Major 2017.

Solà explica que “és una aposta que no sabem com sortirà, que la tenim ben pensada i organitzada, amb la qual la comissió de festa major hi està d’acord, però com totes les activitats que fem després estarem oberts a valoracions”.

Lliscar per un tobogan de 129 metres de llargada i de dos carrils serà una de les principals atraccions per als infants d’aquesta Festa Major. L’avinguda Onze de Setembre serà l’escenari d’aquesta activitat el dissabte 2 de setembre d’11.30 a 14.30 hores. Aquest serà un nou espai de la festa que es complementarà amb inflables d’aigua situats a l’espai verd davant de la Biblioteca Josep Jardí.

És originari de Finlàndia i està agafant molta popularitat en els darrers anys perquè qui participa té assegurada la diversió. Aquest és un dels motius pels quals l’organització ha decidit programar un torneig de Futbol fang el diumenge 3 de setembre a les 16 hores al lateral del Centre de Futbol Municipal A les 18 hores, al parc Central, el grup local d’animació infantil La Belluga celebra els 10 anys amb un cabaret ple de sorpreses. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà al Pavelló d’Esports.

La programació nocturna també es renova enguany i aposta per oferir dues Nits de versions al parc Central "recordant els mítics Balls Golfos a la Granja Soldevila", tal i com ha explicat el regidor de Cultura, Marçal Solà. La nit de divendres actuarà el grup Virus, mentre que dissabte serà el torn de Los 80 Principales (L80P). Els concerts començaran a les 00 hores.

Es mantenen a la programació

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva creació, el grup Guadaljarafe torna a participar a la Festa Major de Santa Perpètua en la tarda de flamenc que tindrà lloc dissabte 2 de setembre a la plaça de la Vila a partir de les 20 hores. L’Orquestra Platea, formada per 12 músics i creada al 2015, amenitzarà el Ball d’Envelat dissabte a partir de les 23 hores,

Un beuratge fantàstic d’imaginació, globus gegants, danses i confeti ompliran la plaça de la Vila diumenge 3 de setembre a les 12 hores amb la Festa de l’Escuma de la Cia Més Tumàcat. El Centre Cívic Can Taió i el parc de Catalunya seran un cop més els espais on tindran els concursos de parxís i de paelles tornen a ser els protagonistes el matí de diumenge 3 de setembre. Seran un cop més els representants de la Comissió de Festa Major els que faran de jurat d’ambdós certàmens.

Dilluns 4 de setembre al matí, el parc Municipal tornarà a acollir el paint-ball i l'Humor amarillo, activitats consolidades ja al programa de la Festa Major. A la tarda, Ràdio Santa Perpètua celebra la setzena edició de la Festa de la Ràdio amb nova ubicació i nou horari. L’espai escollit és la plaça de la Vila i l’horari dilluns a les 18.30 hores. La proposta d’enguany, adreçada a adolescents i joves, aposta per Paula Rojo com a cap de cartell. Els locals Crew dance, Xica Mei, Joaquim Garli, Nerea Bruixa i Bonobos completen el cartell.


Foto: El castell de focs al parc Central tancarà la Festa Major 2017 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]