hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha presentat el llibre El Vapor Aranyó, l’èxit d’un fracàs coincidint amb la Festa Major d'Hivern i el primer aniversari de la inauguració del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV). Aquesta publicació, realitzada pel MTIV, amb el suport en la documentació i textos del CREM, segueix la línia d’altres publicacions patrimonials que es va iniciar amb Santiga, una joia del patrimoni cultural i natural. La nova publicació ja està a la venda al preu de 3 euros.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar que el Vapor "és un valor molt important per a Santa Perpètua" i que "hi ha molt interès" per aquest espai

El llibre, dividit en quatre capítols, recull la creació i desenvolupament de la indústria més emblemàtica de Santa Perpètua; les condicions de treball i les lluites sindicals; la vida fora de la nau industrial: les polítiques ambientals, educatives, econòmiques i energètiques; i el nou MTIV.

La directora del museu, Nuria Traveset, va destacar la importància d'explicar la història del Vapor Aranyó així com la col·laboració del CREM en la documentació de la publicació i el suport econòmic dels fons FEDER . Traveset va afirmar que "és important poder aglutinar la historia d'aquest edifici emblemàtic" que va obrir les portes ara fa un any amb activitats culturals tant al museu com a la Sala Telers

La directora del museu també va recordar que l'objectiu del MTIV és conservar el patrimoni de Santa Perpètua, però també difondre i dinamitzar el patrimoni del món del treball, "donar a conèixer les formes del treball al llarg de la història, potenciar-les i fer-nos reflexionar com volem que siguin en un futur".

Per la seva banda ,l'historiador i membre del CREM Ernest Vilàs va afirmar que per l'entitat és "una satisfacció" donar continuïtat a les publicacions sobre patrimoni que es va iniciar amb motiu de la inauguració de la rehabilitació de l'església de Santiga. També va explicar que no existeix gaire documentació sobre El Vapor i va comentar el perquè del títol del llibre El Vapor Aranyó, l’èxit d’un fracàs on va comentar que per Santa Perpètua la implantació del Vapor va ser un èxit perquè va suposar el creixement del nucli antic i la urbanització del primer eixample.

L'alcaldessa Isabel Garcia, va tancar l'acte de presentació del llibre , una publicació que recull "la història d'un edifici d'un valor patrimonial important i peça clau del nostre municipi" i va afegir que conservar el patrimoni arquitectònic i cultural i explicar la seva història "és essencial" per a qualsevol ciutat.


Foto: Garcia, Vilàs, Traveset i Solà, durant la presentació del llibre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Més de setanta obres conformen l'exposició 'Tres passes' d'Elias Colomé
06 Maig 2024 13:42 - RedaccióMés de setanta obres conformen l'exposició 'Tres passes' d'Elias Colomé

Gairebé 75 obres, 43 escultòriques i 31 pictòriques conformen l'exposició Tres passes, de l'’artista [ ... ]

L'Aplec de la Sardana recupera la participació d'abans de la pandèmia
06 Maig 2024 11:02 - RedaccióL'Aplec de la Sardana recupera la participació d'abans de la pandèmia

L‘Agrupació Sardanista de Santa Perpètua va celebrar ahir el 86è Aplec de la Sardana amb una participació [ ... ]

La Biblioteca Municipal organitza el Mercat solidari del 6 al 10 de maig
06 Maig 2024 10:04 - RedaccióLa Biblioteca Municipal organitza el Mercat solidari del 6 al 10 de maig

La Biblioteca Municipal Josep Jardí, en col·laboració amb la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament [ ... ]