L’Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ) va presentar a la Granja Soldevila el projecte Tot això es nostre que vol recuperar un llegat històric i social com les col·lectivitats agràries de Catalunya. Ho fa a través d’una sèrie de fotografies de gran format en diversos municipis catalans realitzades per la nissaga Pérez de Rozas. El MTIV i el CREM han col·laborat en aquest projecte que en clau local recupera tres imatges de la Granja Soldevila realitzades per Carlos Pérez de Rozas al juliol de l'any 1937. Les imatges són d'una panoràmica de la Granja Soldevila; de les cases dels treballadors que durant la col·lectivització van instal·lar cuines i un forn de pa per evitar desplaçaments al nucli urbà; i la d'un treballador amb una de les vaques de la granja.
La col·lectivització de la Granja Soldevila, anomenada Granja Germinal, durant l'època, va començar amb 70 vaques malaltes i 350 litres de producció setmanal. Un any després tenia 190 animals i produïa 2.500 litres per setmana. L'any 1937 comptava amb 56 socis treballant, segons recollia la revista anarquista Campo.
El regidor de Cultura, Marçal Solà, durant la presentació del projecte, va destacar que aquesta col·laboració "s'ha teixit a tres bandes" entre l'Observatori de la Vida Quotidiana , el Museu i el CREM i va destacar el treball i la documentació de l'OVQ per "posar en valor" aquesta època
L'equip format per Andrés Antebi, Teresa Ferré i Pablo González preparaven l'exposició Crònica Gràfica de Barcelona 1931-1954 amb el fons de la nissaga barcelonina dels fotoperiodistes Pérez de Rozas i es van trobar diferents sèries d'imatges sobre col·lectivitats agràries i industrials realitzades arreu de Catalunya durant els anys de la Guerra Civil. Aquest va ser el punt de partida d'aquest projecte, segons va explicar la representant de l’Observatori de la Vida Quotidiana, Teresa Ferré.
Foto: L'historiador i membre del CREM Ernest Vilàs va oferir la xerrada La Granja Germinal durant la presentació del projecte / L'Informatiu