La bellesa de la natura que no veiem és l'exposició de la perpetuenca Montse Bayés que es pot veure des de fa unes setmanes al restaurant Can Perico. Es tracta de fotografies macro a colònies de microorganismes, elements que formen part de la feina i l'estudi d'aquesta biològa.
Avui Montse Bayés i Jordi Mas, de la Fundació Catalana per a la Recerca, oferiran a les 19 h la xerrada Microbiologia, ciència i gastronomia oberta a totes les famílies perquè l'explicació que faran està adreçada a totes les edats. És una manera també de crear sinergies entre ciència i art, segons han explicat els ponents.
La perpetuenca Montse Bayés ha explicat que les imatges exposades han estat preses de mostres de laboratori o del seu taller de microorganismes que fan colònies i a través de l'observació i de la seva afició a la fotografia macro va quedar sorpresa de la bellesa d'aquestes morfologies que hi ha arreu encara que no es puguin veure a simple vista. Bayés ha subratllat que es tracta de microorganismes de com a molt 1 cm.
Jordi Mas, que avui farà la xerrada amb la perpetuenca, havia estat el seu professor, i quan va veure les fotografies la va animar a fer exposicions i apropar aquestes coneixements a la ciutadania. "El 95% dels microorganismes són bons i fan una tasca indispensable en el medi ambient", segons ha afirmat Montse Bayés. La xerrada divulgativa d'avui, que s'emmarca en La Moguda Gastronòmica, servirà per informar que gràcies als microorganismes podem veure vi o cervesa o menjar iogurts, segons ha avançat la biòloga perpetuenca.Montse Bayés ha matisat que a través de les fotografies s'intenta generar preguntes en el públic per conèixer més aspectes de la ciència.El públic que visita l'exposició disposa d'un codi QR a través del qual pot fer aportacions sobre les semblances d'aquests microorganismes amb altres elements de la natura i així interactuar.
Foto: L'exposició es pot visitar a Can Perico / Can Perico