hola

La Casa Andalucía de Santa Perpètua ha fet deu anys i ho ha volgut celebrar amb una festa on l'objectiu primordial ha estat que totes les persones sòcies es poguessin retrobar i socialitzar. L'actual junta va convidar a la celebració als membres d'antigues juntes que ara no formen part de l'entitat i tota la festa va resultar molt emotiva, segons han informat des de la junta actual.

L'entitat cultural perpetuenca compta actualment amb unes 130 associades i amb 70 persones que o són alumnes o ballen en els dotze quadres de ball de la Casa Andalucía. L'objectiu de l'associació és portar la cultura andalusa per bandera i el nom de Santa Perpètua allà on vagi en les sortides que fan amb altres entitats catalanes.

Fa deu anys el grup fundador tenia molt clar que volien una entitat on fer les coses a la seva manera, més juvenil i oberta a la ciutadania, que fes de punt i de nexe entre les cultures andalusa i catalana perquè "per a nosaltres són dues cares de la mateixa moneda", segons van dir en el manifest llegit a la festa. Amb aquesta il·lusió la Casa Andalucía acaba de fer el seu desè aniversari. De fet, es mostra decidida a arribar als 25 anys, com a mínim.

El president de la Casa Andalucía, Manuel Belmonte, ha valorat molt positivament aquests primers deu anys d'existència de l'entitat en els quals han aconseguit consolidar-se i tenir una dotzena de quadres de ball. Belmonte ha puntualitzat que no totes les persones sòcies són membres dels quadres de ball ni tots els balladors o alumnes són sòcies.Manuel Belmonte és una de les persones fundadores de la Casa Andalucía de la qual ara n'és el president i assevera que estaven convençuts de que podrien arribar a fer moltes coses i de complir molts anys.

La festa dels deu anys va ser molt emotiva perquè va significar la retrobada de tots els socis, van assistir gairebé tots, i d'ex-socis que van ajudar a fer créixer l'entitat en les juntes anteriors. El president de la Casa Andalucía ha expressat que va ser una festa esplèndida.Belmonte s'ha mostrat convençut que la Casa Andalucía té per endavant molt anys de vida i que la seva aposta de futur és continuar creixent i fer del ball la seva identitat que uneixi les arrels andaluses amb la cultura catalana dels seus membres.

La propera activitat que organitza la Casa Andalucía és la caseta de Festa Major. Belmonte espera poder comptar amb els quadres de ball i alguns artistes per oferir una bona programació oberta a la ciutadania.


Foto: La festa es va celebrar al centre cívic La Florida / Casa de Andalucía

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Bona assistència al 68è Aplec de Santiga
19 Set 2022 12:44 - RedaccióBona assistència al 68è Aplec de Santiga

El 68è Aplec de Santiga es va celebrar dissabte amb una bona assistència de balladors que van estrenar [ ... ]

Aquest dissabte se celebra el 68è Aplec de Santiga
16 Set 2022 11:11 - RedaccióAquest dissabte se celebra el 68è Aplec de Santiga

L’Agrupació Sardanista Santa Perpètua ha programat per aquest dissabte 17 de setembre el 68è Aplec [ ... ]

Sociocultural SPM inicia el curs amb una oferta adreçada a tota la ciutadania
12 Set 2022 09:44 - RedaccióSociocultural SPM inicia el curs amb una oferta adreçada a tota la ciutadania

L’EMA i la Xarxa de Centres Cívics, com a integrants del projecte, i les entitats ofereixen activitats [ ... ]