hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va fer dissabte 23 d'abril el lliurament dels guardons dels Premis Primavera 2022. Aquest és un certamen anual adreçat a l'alumnat de tots els centres educatius del municipi que s'ofereix a través de la Programació Estable a les escoles com a activitat de la Regidoria de Cultura.

En aquesta 31a edició s'han presentat 800 relats provinents de totes les escoles i instituts de la localitat. Aquest any ha augmentat la participació amb quaranta escrits més. L'acte de lliurament es va dur a terme al Casal Cívic de la plaça de Miquel Martí i Pol amb una sala plens amb les famílies dels guardonats de les diverses categories.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà, i el regidor d'Educació, Pere García, van ser els encarregats de presidir l'acte i de fer l'entrega dels obsequis, que incloïa una revista amb tots els escrits premiats. L'alcaldessa va destacar l'alt nivell de participació i de qualitat dels treballs presentats i va encoratjar els infants i els joves a continuar explorant en la seva faceta literària. També va agrair al professorat la seva implicació en l'activitat i a les famílies els va demanar que animessin als seus infants a explorar en aquest àmbit.

Els Premis Primavera es distribueixen en cinc categories des de 3r de Primària fins a 2n de Batxillerat. El jurat va decidir atorgar tres premis per cadascuna i una menció especial.

Els premis de la categoria de 3r i 4t de Primària van quedar de la següent manera: primer premi per a Adai Lamprea Maroto, de l'Escola Els Aigüerols, segon premi per a Maria Ramos Palomo, de l'Escola Santa Perpètua, tercer premi per a Dídac Casanova Thomas, de l'Escola Tabor i la menció especial per a Maria Maymó Medina, de l'Escola Els Aigüerols.

Entre tots els relats de la categoria de 5è i 6è de Primària el millor va ser el d'Adriana Gómez Martínez, de l'Escola La Florida, segon va quedar el de Kenia Burgos Antelo, del Col·legi Sagrada Família, tercer el d'Irina Guillén Cañal, de l'Escola Santa Perpètua, i la menció especial per a Clàudia Alemany Vilardebó, de l'Institut Escola Santiga.

El jurat va atorgar el primer premi de la categoria de 1r i 2n d'ESO a Irene Pérez Murugó, del Col·legi Sagrada Família, el segon va ser per Bruna Foved de Blado, de l'Institut Estela Ibèrica, el tercer per a Queralt Alonso Gómez, de l'Escola Tabor, i la menció especial per a Aina Arenas Valbuena, de l'Escola Tabor.

En la categoria de 3r i 4t d'ESO el primer premi va recaure en Sandra Mata Gómez, del Col·legi Sagrada Família, el segon va ser per Maria Escudé Franquesa, de l'Institut Estela Ibèrica, el tercer per a Sara Martínez de Albéniz, del Col·legi Sagrada Família i la menció especial per a Carla Marcos Vidal, també del Col·legi Sagrada Família.

L'institut Rovira-Forns va fer ple en la categoria de Batxillerat. El jurat va decidir que el primer premi fos per a Helena Alquézar Lamota, el segon per a Ariadna García Torres, el tercer per a Marta Cardoso Vázquez i la menció especial per a Estela Guerrero Martín.

La 31a edició dels Premia Primavera ha registrat 800 relats participants.


Foto: Premiades a la categoria de 1r i 2n d'ESO / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Leyre García, actriu de la propera sèrie de Disney+
09 Maig 2024 09:45 - RedaccióLeyre García, actriu de la propera sèrie de Disney+

L’actriu de Santa Perpètua Leyre García Pérez, de tretze anys, és una de les actrius de El Regreso [ ... ]

Alumnat del ComunArt a l’ESO presenta Arrels
08 Maig 2024 13:50 - RedaccióAlumnat del ComunArt a l’ESO presenta Arrels

Un total de 15 alumnes de quart d’ESO de l’INS Rovira-Forns han presentat el Projecte Arrels, el [ ... ]

Més de setanta obres conformen l'exposició 'Tres passes' d'Elias Colomé
06 Maig 2024 13:42 - RedaccióMés de setanta obres conformen l'exposició 'Tres passes' d'Elias Colomé

Gairebé 75 obres, 43 escultòriques i 31 pictòriques conformen l'exposició Tres passes, de l'’artista [ ... ]