hola

Han finalitzat les excavacions arqueològiques al pati interior del conjunt monumental de Santiga. Els treballs han con firmat la continuïtat de les restes d'una vila romana ja descobertes a sota de l'església i de la sala Fermí Vinyals, segons ha informat el regidor de Cultura, Marçal Solà. També s'han trobat restes de diferents períodes posteriors en els nivells superiors. "Ara s'ha tapat tot a l'espera de ser analitzat amb més profunditat i un cop finalitzada la rehabilitació estructural de l'edifici estudiarem si es dona continuïtat a les excavacions i de quina manera", ha afegit Solà.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, juntament amb els edils Olga Valenzuela, Jordi Navarro i Marçal Solà i els presidents d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, i del CREM, Pere García, van visitar els treballs el 10 de desembre i van conèixer tots els detalls de les troballes de la mà de l'arqueòleg i director de l'excavació, Esteve Nadal. Els treballs de prospecció els ha dut a terme l'empresa Antequem SL i han suposat una inversió de 20.570 euros. La segona fase de rehabilitació de Santiga compta amb un pressupost de 462.000 euros que aportaran la Generalitat, l'Ajuntament i la societat civil.

L'actuació comprèn la rehabilitació del pati interior i la casa del rector, i formarà part del Museu del Treball i de la Indústria Viva, projecte subvencionat pels fons Feder i que comptarà com a edifici principal El Vapor. La previsió és que els treballs es puguin iniciar en el primer semestre d'aquest any.

 

Foto: Visita institucional a les obres d’excavació el 10 de desembre / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]