hola

Han finalitzat les excavacions arqueològiques al pati interior del conjunt monumental de Santiga. Els treballs han con firmat la continuïtat de les restes d'una vila romana ja descobertes a sota de l'església i de la sala Fermí Vinyals, segons ha informat el regidor de Cultura, Marçal Solà. També s'han trobat restes de diferents períodes posteriors en els nivells superiors. "Ara s'ha tapat tot a l'espera de ser analitzat amb més profunditat i un cop finalitzada la rehabilitació estructural de l'edifici estudiarem si es dona continuïtat a les excavacions i de quina manera", ha afegit Solà.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, juntament amb els edils Olga Valenzuela, Jordi Navarro i Marçal Solà i els presidents d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, i del CREM, Pere García, van visitar els treballs el 10 de desembre i van conèixer tots els detalls de les troballes de la mà de l'arqueòleg i director de l'excavació, Esteve Nadal. Els treballs de prospecció els ha dut a terme l'empresa Antequem SL i han suposat una inversió de 20.570 euros. La segona fase de rehabilitació de Santiga compta amb un pressupost de 462.000 euros que aportaran la Generalitat, l'Ajuntament i la societat civil.

L'actuació comprèn la rehabilitació del pati interior i la casa del rector, i formarà part del Museu del Treball i de la Indústria Viva, projecte subvencionat pels fons Feder i que comptarà com a edifici principal El Vapor. La previsió és que els treballs es puguin iniciar en el primer semestre d'aquest any.

 

Foto: Visita institucional a les obres d’excavació el 10 de desembre / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Avui s'inaugura 'Tiges prestades', la primera mostra del 2022 a l'Espai 1
21 Gen 2022 12:57 - NataliaAvui s'inaugura 'Tiges prestades', la primera mostra del 2022 a l'Espai 1

'Tiges prestades' és el títol de la primera mostra del 2022 a l'Espai 1 de la Granja, espai cultural [ ... ]

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]