hola

Ja han començat les obres d'exca­vació arqueològica del pati interior del conjunt monumental de Santiga. Aquests treballs són previs a l'inici de la segona fase de la rehabilitació del conjunt arquitectònic de l'església de Santiga. L'Ajuntament va adjudicar aquest projecte a l'empresa Antequem S.L per un import de 20.570 euros. Santiga està catalogada com Àrea d'Expectativa Arqueològica, i aquesta actuació pretén, tenint en compte les excavacions ja realitzades anteriorment, poder ampliar la documentació arqueològica i extreure'n resultats concloents sobre l'existència d'un vila romana rellevant a la zona. L'arqueòleg i director de l'excavació, Esteve Nadal, ha explicat que els treballs tindran una durada de tres setmanes i una quarta es destinarà a "protegir les restes de cara a les futures obres que s'han de fer". Nadal ha informat que també es miraran les fonamentacions de l'absis de l'església i la possible continuïtat de les estructures que es van localitzar de l'època romana dins de l'església.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que en funció dels resultats obtinguts es planificaran noves excavacions en el subsòl de l'ermita i ha assegurat que la segona fase de rehabilitació s'iniciarà com a molt tard al maig de 2022.

El pressupost de la segona fase és de 462.000 euros que aportaran la Generalitat, l'Ajuntament i la societat civil i comprèn la rehabilitació del pati interior i la casa del rector, i formarà part del Museu del Treball i de la Indústria Viva.

 

Foto: Les excavacions van començar dilluns 15 de novembre / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un centenar de persones participen a la Biblioaventura
24 Abr 2024 13:10 - RedaccióUn centenar de persones participen a la Biblioaventura

  El més de centenar de persones que aquesta temporada ha participat a La Biblioaventura es van [ ... ]

El passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi
24 Abr 2024 14:29 - RedaccióEl passeig de la Florida va bullir amb la Diada Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi a Santa Perpètua es va viure amb una quarantena de parades d'entitats de tots [ ... ]

L'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi
24 Abr 2024 11:05 - RedaccióL'Escola Tabor presenta la seva tradicional publicació de Sant Jordi

L'Escola Tabor ha presentat la publicació de Sant Jordi, una tradició del centre, que compta amb la [ ... ]