hola

 

Un total de 80 persones van participar en la jornada de portes obertes que es va realitzar al Vapor aquest diumenge 10 d'octubre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni 2021. L'artista local Manel Morral Fernández va ser l'encarregat d'explicar la història del Vapor Aranyó, mentre que la tècnica de cultura Mònica Balcells i la directora del futur museu, Núria Traveset van explicar que serà en un futur proper aquest nou equipament que està sent objecte d'una important transformació.

Amb el títol Descobreix què estem creant al Vapor, l'Ajuntament va mostrar l’estat de les obres i va realitzar visites guiades per conèixer l’evolució dels treballs que s’estan realitzant en el Vapor que acollirà el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua. La visita al Vapor va originar un gran interès entre la ciutadania. Miquel Àngel Rodríguez va indicar que "és una obra fantàstica que he pogut constatar que manté l'esperit dels seus orígens, el Vapor Aranyó" i va afegir que "és un projecte esperat i estimat per la ciutadania de Santa Perpètua".

La Gloria Jansana va expressar que "la gent del poble estàvem esperant que es rehabilités el Vapor. El veïnat veiem com s'estava deteriorant i et feia mal al cor que s'ha anés perdent aquest patrimoni tan impressionat que tenim al centre" i va afegir que "la ciutadania, crec que ha d'estar més que contenta". El Pol Mateo explicava que la visita l'havia semblat "molt instructiva", ja que deixava "al descobert la cara mes oculta del Vapor".

La Silvia Díaz expressava que" cal conservar el patrimoni ja que és la nostra identitat i cal també que la ciutadania el pugui gaudir". Per últim, el Josep Castellbell indicava que el Vapor "és un edifici molt emblemàtic i que cal conservar-lo".


Foto: Les visites es van realitzar amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Regidoria de Cultura i l'EMA organitzen una mostra de talla de fusta
15 Oct 2021 09:26 - NataliaLa Regidoria de Cultura i l'EMA organitzen una mostra de talla de fusta

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua, en col·laboració amb l'Escola Municipal [ ... ]

La ciutadania descobreix què s'està creant al Vapor
13 Oct 2021 12:23 - RedaccióLa ciutadania descobreix què s'està creant al Vapor

  Un total de 80 persones van participar en la jornada de portes obertes que es va realitzar al [ ... ]

Neix La Creativa, una programació de tallers mensuals d'art per a famílies
13 Oct 2021 08:39 - NataliaNeix La Creativa, una programació de tallers mensuals d'art per a famílies

La Creativa és el nom de la nova programació de tallers mensuals d'art per a famílies. El regidor [ ... ]