hola

Amb el títol Descobreix què estem creant al Vapor, Santa Perpètua se suma a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2021. A partir d’avui 24 de setembre i fins el 6 d’octubre la ciutadania podrà reservar entrades per participar a la jornada de portes obertes que es farà al Vapor el diumenge 10 d’octubre. L’Ajuntament mostrarà l’estat de les obres i realitzarà visites guiades per conèixer l’evolució dels treballs que s’estant realitzant en el Vapor que acollirà el Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua.

La Regidoria de Cultura ha informat que únicament es podrà visitar els espais senyalitzats, per garantir la seguretat dels visitants. Aquestes visites gratuïtes seran amb grups reduïts i reserva prèvia per a mantenir les mesures de protecció Covid 19. La reserva d’entrades es pot fer al web municipal staperpetua.cat, telefònicament al 93 560 01 03 o presencialment a la Granja Soldevila en horari de 9 a 21 hores de dilluns a dijous i divendres de 9 a 15 hores. Cada persona podrà reservar un màxim de tres entrades o d’un nucli familiar. Les visites tindran una durada aproximada d’una hora i es portaran a terme a les 10, 12, 17 i 19 hores. Les Jornades Europees de Patrimoni celebren enguany el 30è aniversari.

El Consell d’Europa proposa celebrar aquestes Jornades Europees de Patrimoni sota el lema Un patrimoni per a tothom. Amb aquest tema, l’edició d’enguany convida a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a programar activitats tenint més presents que mai la varietat i la diversitat de públics i col·lectius, per tal que tothom, en plena igualtat de condicions, pugui gaudir de la festa major del patrimoni cultural

El regidor de Cultura, Marçal Solà, considera que el lema de les Jornades del Patrimoni encaixa amb el projecte del Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) de Santa Perpètua ja que aspira a ser un pulmó de Centre Vila i que donarà un impuls turístic a la localitat. A nivell estructural les obres de rehabilitació ja estan fetes i ara està en procés la fase de definir usos i omplir-lo de contingut.En els darrers dies ha començat l'enderroc d'un edifici annex que forma part de la zona enjardinada del complex i de la futura plaça del 8 de març, com ha recordat Marçal Solà. El regidor ha explicat que la col·lecció que estava a l'antiga sala del Museu està ara emmagatzemada fins que quedin clarament definits quins dels objectes encaixen en el nou projecte que ja està treballant la directora del Museu.


Foto: El Vapor acollirà el Museu del Treball i la Indústria Viva de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró
17 Gen 2022 12:30 - RedaccióLa Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. [ ... ]