hola

Darrere l'objectiu. Mobilitzacions ciutadanes a Santa Perpètua 2000-2021 és el títol de l'exposició de Festa Major que ahir va inaugurar el programa d'actes. Es tracta d'una producció de les regidories de Comunicació i Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua que recull 32 fotografies de 28 moments de la història perpetuenca, la majoria d'elles realitzades pel fotògraf de l'Informatiu Josep Cano.

Cada imatge compta amb contingut addicional, que poden ser les veus de les persones protagonistes, les notícies que es van generar sobre aquell tema, els sons i els objectes més significatius. A aquesta informació es pot accedir escanejant el codi QR que hi ha al costat de cada fotografia a l'Espai 1 de La Granja i també està disponible al web darrerelobjectiu.org.

A l'entrada de l'exposició hi ha un espai de participació ciutadana que té l'objectiu de recollir la resposta a la pregunta I tu, per què et mous? El resultat serà un collage de missatges que s'anirà construint amb les aportacions que es recullin durant la mostra. Per participar es pot enviar un correu electrònic a comunicacio@staperpetua.cat o un WhatsApp al 654 76 75 12 especificant el nom i el cognom i explicant breument quins són els motius pels quals et mobilitzes. També es pot participar a través del formulari que es troba al web darrerelobjectiu.org. Per últim, els assistents tindran la possibilitat d'escriure el missatge a les targetes que trobaran dins de l'exposició.

La cap de la Unitat de Comunicació, Cesca Mejías, va explicar que amb la idea de contribuir a explicar la història de Santa Perpètua, l'equip va començar a fer buidatge i va comprovar que hi havia fotografies per moltes exposicions i també que Santa Perpètua és un poble que es mobilitza i així va sorgir la mostra que podeu veure a l'Espai 1. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar ahir que l'Ajuntament continua amb la tradició d'iniciar la Festa Major amb un acte cultural. Garcia va subratllar que el fotògraf Josep Cano ha contribuït de manera especial a l'arxiu fotogràfic del que disposa l'Ajuntament.

L'alcaldessa va assegurar que el missatge de l'exposició continua sent actual i de futur davant dels reptes com a societat i va subratllar que serà necessària una ciutadania reflexiva, crítica i de propostes.

L'exposició Darrere l'objectiu. Mobilitzacions ciutadanes a Santa Perpètua 2000-2021 es podrà veure a l'Espai 1 fins al 24 d'octubre i es complementa amb tres activitats paral·leles. El 7 d'octubre una xerrada d'Anna Surinyach Fotoperiodisme 5w: La fotografia que explica històries; un taller adreçat a famílies sobre fotoperiodisme el 23 d'octubre i Tallers per a joves amb RUIDO Photo als instituts de Santa Perpètua.


Foto: La mostra es troba a l'Espai 1 La Granja / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró
17 Gen 2022 12:30 - RedaccióLa Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. [ ... ]