hola

El passat dissabte 24 de juliol Amics de Santiga va celebrar el XXXIè Concurs de Pintura Ràpida de Santiga. Més de 50 pintors i pintores, alguns d’ells de l’àmbit nacional, van acudir al paratge de Santiga per pintar el seu quadre i participar en el certamen obert al públic. Els artistes van disposar fins a les 18 hores per fer la seva creació i després lliurar-la a la rectoria. Un dels canvis principals d’aquest any ha estat el canvi de data, ja que tradicionalment aquest certamen s’ha celebrat a finals d’agost.

Aquesta edició ha tingut una altra novetat i és que paral·lelament es van dur a terme activitats per atraure a la ciutadania com un taller d’il·lustració per infants, una jornada de portes obertes a l’Església de Santiga a càrrec del CREM i un vermut musical amenitzat pel duo Blue Birds.

El president d’Amics de Santiga, Xavier Gispert, afirma que "des d’Amics de Santiga estem molt contents de com va anar la jornada" i que les novetats d’aquest any "han vingut per quedar-se". El president explica que el canvi de data no ha afectat en relació amb l’assistència de pintors i pintores i que el públic va gaudir de les activitats, ja que van poder "tenir un dissabte diferent i apropar-se al paratge de Santiga i a tot el que comporta". Gispert destaca que al certamen van acudir pintors i pintores d’arreu del país i d’altres artistes que mai havien participat. El president explica que el fet que més ha agradat a Amics de Santiga, més enllà de la participació, és que "el Concurs de Pintura de Santiga, més que un concurs, acaba sent una trobada de pintors i això parla molt de l’esperit d’un dels concursos més importants de pintura de Catalunya".

Aquest any l’entitat ha establert vuit premis. Un premi d’Honor, patrocinat per l’Ajuntament de Santa Perpètua, dotat amb 1.200 euros; tres premis d’oli dotats amb 1.000, 800 i 650 euros, respectivament; dos premis per a aquarel·les de 600 i 450 euros i dos premis locals dotats el primer amb 300 euros i un segon de 200 euros.

El veredicte del jurat es farà públic el dia 31 de juliol al web de l’entitat santiga.cat i a les seves xarxes socials. A més, l’exposició de les obres participants es podrà veure durant la Festa Major d’estiu de Santa Perpètua els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre a La Fusteria (carrer del Pare Rodés). Amics de Santiga farà el lliurament de premis el 4 de setembre.

 

Foto: Aquesta edició del certamen s'ha celebrat amb algunes novetats / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]