Fantàctels, el grup musical dels qual forma part el perpetuenc Nil Altayó, acaba de treure a la llum el seu segon treball "Ets un pringat" amb una proposta de transformació total del grup amb la intenció de presentar nova música i nou estil. Segons expliquen, volen obrir-se a nous col·lectius i arribar a un major públic.
Fantàctels es defineix com festa i protesta, sàtira i ironia per poder fer front a una realitat decadent i també un aire fresc en un món que ens asfixia. Aquesta formació musical ha actuat a festivals i festes majors del país, amb una proposta en directe enèrgica que no deixa indiferent. Amb més de cinc anys de trajectòria, el so ha evolucionat des d’un Ska més clàssic a un so més gamberro i modern. Amb aquest treball, consideren que es consoliden com a grup que vol deixar una empremta en l’escena musical.
Nil Altayó ha explicat que el títol "Ets un pringat" vol ser un crit de la generació menor de 35 anys que ha crescut enganyada i que ara s'adona que està vivint "una farsa creada per amagar les misèries d’aquesta societat".
El segon dics de Fantàctels està compost per deu temes i cadascun tracta un tema diferents amb crítica social i to festiu. Coincidint amb la sortida de Ets un pringat , Fantàctels inicia una campanya de mecenatge a la plataforma Verkami. Altayó explica que l'objectiu són 4.000 euros que permetrà sufragar els costos de masterització de l'àlbum, així com a la preparació d'un videoclip i el disseny de marxandatge, així com millores a l'equip de so per a un directe encara més dinàmic i invertir en la promoció del nostre projecte.
El perpetuenc Nil Altayó ha explicat que les recompenses per als mecenes són variades i han servit també per fer marxandatge per als seus seguidors.Fantàctels té alguna oferta per fer algun concert, però Nil Altayó subratlla que està sent tot molt difícil degut a les restriccions sanitàries.
Foto: Fantàctels, amb el perpetuenc Nil Altayó, organitza una campanya a Verkami per finançar el seu treball / Fantàctels