hola

Un total de 760 obres s'han presentat als Premis Primavera 2021, que aquest any commemoren la seva trentena edició. Aquest certamen literari s'adreça a l'alumnat d'entre tercer de Primària i segon de Batxillerat de Santa Perpètua amb l'objectiu de fomentar la lectura i l'escriptura entre els infants, adolescents i joves.

Els Premis Primavera, que s’ emmarca en la Programació Estable de les Escoles, es van lliurar coincidint amb la Diada de Sant Jordi en un acte que es va celebrat al pati de l'Escola Els Aigüerols i en el que també va actuar la formació de l'EMA Bandarres.

El regidor d'Educació, Pere Garcia, va destacar que "portem 30 anys premiant la cultura a Santa Perpètua, 30 anys premiant els premis literaris dels infants i joves i 30 anys veient com els treballs tenen més qualitat"

El regidor també va destacar que els infants han estat "un exemple de responsabilitat" durant la pandèmia. Per últim va ressaltar el gran nivell, la qualitat i la participació als Premis Primavera i va agrair també el suport del professorat amb aquest premi literari.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va dir que els 760 treballs presentats "és una xifra molt important que indica que la lectura i l'escriptura estan molt presents a la nostra ciutat" i va agrair la "creativitat i la il·lusió" de l'alumnat així com al jurat "la gran tasca i dificultat" que va tenir per escollir les obres guanyadores. L'alcadessa va demanar a l'alumnat que "continuï llegint, imaginant i escrivint històries per compartir-les entre nosaltres per què contribueix a fer més gran la cultura".

El regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar la qualitat de les obres presentades i la participació. En aquest sentit ha expressat que "aquest és un fet que serveix per prendre el pols a la realitat cultural del municipi i les dades ens diuen que el relleu artístic està més que assegurat gràcies a la creativitat dels i les alumnes".

El certamen està dividit en cinc categories.Els premiats van rebre un lot de llibres.

En la categoria 3r i 4t de Primària la primera classificada ha estat Arlet Alemany amb l’obra El tresor perdut; la segona, Clàudia Alemany amb El misteri de la fàbrica subterrània; tercera, Heba El Hilali amb Un expert en el futbol i quarta classificada, Chloe Darriba amb Un llapis i una goma.

En Categoria de 5è i 6è de Primària els premiats han estat per aquest ordre: Núria Vidal amb l’obra Mary, la mujer libre; Núria Torrijos amb Desconnectats; Nagore Gañán amb Un cartró a la mà i Agnès Morral amb Els secrets dels ossos
En la categoria de 1r i 2n d’ESO la primera classificada ha estat Nayala Burgos amb A través de las páginas; segona, Houda Salouki amb Mi crecer; tercera, Nicole Díaz amb La guardiana de les emocions; i quarta, Núria Olmos amb Fràgil.

Pel que fa a la categoria de 3r i 4t d’ESO els premiats han estat Héctor González amb l’obra Negre; Júlia Bonet amb Escac i mat; Daniela de Blas amb Els buits més infinits i Sandra Mata amb Nuestra historia de amor.

Per últim, en categoria de batxillerat el primer premi ha estat per Roger Umbert per l’obra El secreto del estudiante; segon, Dídac Sosa per Punt i Principi; tercer, Critian Pascual per Infern sota zero; i quarta, Elsa Ferreira per Ella.


Foto: L'alumnat premiat en la categoria de 3r i 4t de Primària amb els regidors ì l'alcaldessa / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Casal Popular programa una exposició fotogràfica a càrrec de Paula del Hoyo
28 Gen 2022 12:16 - NataliaEl Casal Popular programa una exposició fotogràfica a càrrec de Paula del Hoyo

El Casal Popular Pit Roig ofereix aquesta tarda una exposició fotogràfica de l’artista Paula del [ ... ]

Sociocultural SPM obté més de 120 noves propostes durant la primera setmana de recull d'activitats
26 Gen 2022 11:41 - RedaccióSociocultural SPM obté més de 120 noves propostes durant la primera setmana de recull d'activitats

Sociocultural SPM va iniciar fa la setmana passada un procés de recollida de propostes per la programació [ ... ]

Nou taller de La Creativa el proper 29 de gener
25 Gen 2022 11:54 - RedaccióNou taller de La Creativa el proper 29 de gener

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua organitza una nova activitat en el marc de [ ... ]