hola

Jordi Pàmias i Grau va rebre el 31è homenatge als poetes de l'associació d'Amics de Santiga que es va celebrar l'11 d'abril en el conjunt parroquial de l'església de Santiga. El poeta va participar en tot el programa d'actes i va llegir alguns dels seus poemes, un d'ells titulat Pandèmia i que, segons ells mateix va explicar, va servir-li per felicitar les festes de Nadal de 2020.

Era el primer cop que Jordi Pàmias visitava Santa Perpètua de Mogoda i es mostrava molt content per l'homenatge i va qualificar la localitat com un model per altres municipis. La Paret dels Sentiments és per a Jordi Pàmias una mostra de la gran afició d'aquest poble per la poesia, la capacitat per valorar el que és la poesia i l'art. Pàmias va dir de la placa que li ha dedicat l'artista local Iris Garcia que és d'una gran qualitat artística.

La perpetuenca Iris Garcia Serra es va inspirar en el poema l'Alzina negra per dissenyar la placa d'homenatge a Jordi Pàmias i l'ha fet en una pissarra negra sobre la que ha dibuixat una posta de sol i en la qual es veu una alsina negra que és la mateixa pedra. Iris Garcia va agrair la destresa del Salvador Alsina que ha fet que quedi tan integrada a la paret que sembla que fos una pedra més del mur original.

El poeta homenatjat Jordi Pàmias va néixer a Guissona l’any 1938. Ha guanyat el premi Joan Salvat-Papasseit, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de Cultura, entre d'altres. Durant 30 anys va exercir de mestre i continua pensant que els mestres i professors han de fer una tasca important perquè la gent jove s'interessi per l'art.

La glossa del poeta va anar a càrrec de Jaume Vinyals, expresident d'Amics de Santiga. La Colla Jove de Gegants va participar en l'acte així com el grup d'alumnes de gralla de l'Escola Municipal de les Arts (EMA) i dos alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l'Institut del Teatre. La lectura de poemes va anar a càrrec de Neus Umbert i Gemma Abasolo i també es van poder escoltar poemes llegits per Ester Vera, director del diari Ara, i de l'actor perpetuenc David Selvas.

El president d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, va agrair la participació de totes les persones i entitats i sobretot la del poeta homenatjat. Aquesta era la primera Festa de l'Arbre i d'Homenatge als poetes de la nova junta i un dels canvis ha estat el de la ubicació ja que es va escollir fer-la a l'hort del rector.

Prèviament a l'Homenatge al poeta, Amics de Santiga va plantar un nou lledoner a Santiga i ja van 38 exemplars diversos plantats.

L'alcaldessa va destacar la relació entre natura i cultura que des de fa anys duu a terme Amics de Santiga i que va motivar a l'Ajuntament a declarar-la Festa cultural d'interès local l'any 2019. Isabel Garcia va agrair la tasca de l'associació per mantenir vivies les senyes d'identitat perpetuenques.


Foto: El poeta Jordi Pàmias assenyala la Paret dels Sentmients al costat de l'alcaldessa i l'artista local Iris Garcia / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró
17 Gen 2022 12:30 - RedaccióLa Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. [ ... ]