hola

El dia 28 de febrer se celebra el Dia d’Andalusia. Les dues entitats andaluses del municipi han preparat actes per commemorar aquesta diada seguint tots els protocols que marca el Procicat per combatre la Covid-19. Les celebracions estan molt restringides d’aforament i d’espais. Ambdues entitats han informat que ja tenen les entrades exhaurides. Es dona la circumstància que els darrers actes que van poder celebrar amb normalitat al 2020 les dues entitats van ser precisament la commemoració del 28F, el Centro Cultural Andaluz al Centre Cívic La Florida i la Casa de Andalucía a la caseta de la Festa Major d’Hivern. Aquest any el Centro Cultural Andaluz ha preparat per a aquest diumenge una missa rociera a la capella del Col·legi Sagrada Família i activitats al Centre Cívic La Florida. La missa serà a les 11 h oficiada per mossèn Mario Jurado i cantada per Anna Giménez acompanyada a la guitarra per Paco Garfia. A partir de les 12.30 h, a la Florida, es farà l’acte d’homenatge a les banderes amb la cantada dels himnes i els parlaments. L’acte central serà la conferència Guitarras flamencas identitarias, a càrrec de Mónica Batiste i Rafael Chacón que clourà amb l’actuació d’Alberto Fernández, a la guitarra, Juan de Julia, a la percussió, Raúl Leiva, al cante i la bailaora Raquel Alegría. L’acte comptarà amb el director general de Relacions amb els Andalusos de l’Exterior de la Junta de Andalucía, Amós García Hueso.

La presidenta del Centro Cultural Andaluz, Merche Expósito, ha explicat que degut a les restriccions d'aforament aquest any a la missa podran assistir moltes menys persones.Expósito ha avançat que el Centro Cultural Andaluz programarà altres conferències amb actuació perquè és una fórmula permesa sanitàriament i ha explicat que s'intentarà que sigui públic diferent per poder arribar al màxim de persones.

Casa Andalucía

Per la seva part, la Casa de Andalucía ha programat l’acte commemoratiu a CAM Bernades a les 12.15h. El programa començarà amb la lectura d’un manifest del Dia d’Andalusia i les hissades de les banderes. L’actuació anirà a càrrec de Yolanda Cortés, al ball, Eduardo Cortés, a la guitarra, Jacobo Sánchez, a la percussió i Miguel de la Tolea, al cante. L’actuació es podrà seguir a través del compte d’Instagram @casandaluciasta.perpetua. L’entitat ha lamentat que una actuació de qualitat com la programada no pugui tenir més públic per les limitacions del Procicat.

El president de la Casa Andalucía, Manuel Belmonte, ha explicat que tot i que sigui amb molts menys socis dels desitjats en compliment amb les mesures del procicat, l'objectiu de celebrar el Dia d'Andalusia també és un retrobament després de molts mesos sense veure's. Belmonte ha lamentat que una actuació de qualitat com la programada aquest diumenge no pugui tenir més públic per les limitacions del Procicat.


Foto: Imatge d'arxiu de la commemoració del Dia d'Andalusia de la Casa de Andalucía / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]

Divendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda
21 Mar 2024 11:20 - RedaccióDivendres es presenta el llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda

La presentació del llibre de la VII Beca de Recerca Santa Perpètua de Mogoda, La Lluita de les dones [ ... ]