hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua recordarà als perpetuencs assassinats als camps de concentració nazi amb una programació especial que s’iniciarà aquest dimecres 7 d’octubre amb la xerrada 'Empedrant la memòria', a càrrec de Pere Garcia, president del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM). La ponència, per la qual no cal reservar entrada, tindrà lloc al Teatre del Centre a les 19 hores i l’accés estarà determinat per l’aforament. En acabar es projectarà un documental per contextualitzar el projecte gràcies a la col·laboració del Cineclub Cisco Mosenya. El CREM també col·labora en la programació.

L’endemà, dijous 8 d’octubre, tindrà lloc l’acte central de la programació amb la instal·lació de la llamborda Stolperstein en memòria dels perpetuencs exterminats als camps de concentració nazi. L'esdeveniment tindrà lloc a les 18 hores a la confluència entre el passeig de la Florida i el camí de la Granja, al monument Mauthausen. L’acte comptarà amb la participació d’un quintet instrumental de l’EMA.

Tres perpetuencs van ser assassinats als camps de concentració nazis. Per una banda, Projecte Forns, al qual estarà dedicada la llombarda Stolperstein, va néixer a la Granja Soldevila i va ser assassinat al camp de concentració Mathausen-Gusen l’any 1941. Al mateix any, els perpetuencs Francisco Sabatés i Josep Rovira, també van ser assassinats en aquest camp.

La llamborda està dissenyada per l’artista alemany Gunter Demning i forma part del projecte Stolperstein, que relaciona art i memòria. Cada llamborda representa una petita obra d’art, creada a mà delicadament, per a retre homenatge a les víctimes del nazisme. Les Stolperstein o pedres de topada, són úniques per a cada persona i s’ubiquen a terra per tal de convidar al vianant a aturar-se, inclinar-se a llegir i pensar en la persona desapareguda, assassinada o torturada. Actualment un total de 75.000 llambordes es troben disperses per tot Europa distribuïdes a més de 1.800 ciutats d’una vintena de països.

Paral·lelament es programaran les exposicions K.L. Reich. La veu de l’infern nazi, del 8 d’octubre al 29 de novembre de 2020, a l’Espai 2 i Mauthausen. L’univers de l’horror, del 30 d’octubre al 13 de desembre de 2020, a l’Espai 1. La Granja Espai Cultural.

Les activitats en record als perpetuencs assassinats als camps de concentració nazi s'emmarquen en les Jornades Europees de Patrimoni.


Foto: Monument d'homenatge a Amical de Mathausen / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]

L'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres
12 Abr 2024 09:40 - RedaccióL'EMA organitza aquest dissabte la IX Trobada de Guitarres

La IX Trobada de Guitarres aplegarà 135 alumnes de guitarra de 12 escoles municipals de Catalunya, [ ... ]

Judà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'
11 Abr 2024 11:13 - RedaccióJudà Barber publica la novel·la històrica 'Ermessenda. La condesa'

  El perpetuenc Judà Barber ha publicat una nova novel·la històrica sota el títol Ermessenda. [ ... ]