hola

La Festa Major 2020 ha finalitzat amb el tradicional Castell de focs però enguany desdoblat ja que es van llançar de manera simultània des del parc Central i des de la plaça de la República amb l'objectiu que la majoria de famílies poguessin veure el castell des de casa o des de carrers propers als llocs de llançament evitant aglomeracions de persones i mantenint les normes de seguretat imposades a causa de la Covid-19.

Aquesta ha estat una festa major atípica, sense ambient de festa al carrer, però sí amb afluència de públic a les activitats programades als patis de les escoles, sobretot les que anaven dirigides a infants i famílies. Els concerts d'enguany també han estat diferents ja que amb el nou format permès de no ballar i veure'ls asseguts, la Regidoria de Cultura i la Comissió de Festes van optar per oferir els concerts contractats per al festival Moguda Escènica que s'havia de fer al juliol. Una de les sorpreses de la festa ha estat la gran acceptació de la nit de monòlegs, un aspecte que es podrà tenir en compte per a properes edicions.

Els patis de les escoles han estat enguany les seus del programa de festes i han donat el resultat esperat pel que fa a control de l'aforament i de les mesures de seguretat sanitàries.

Pel que fa als concursos. Aquest cop es van redissenyar. En el de paelles van participar dinou imatges, en el de pinxos una quinzena i en el concurs de guarnir balcons i finestres en van prendre part nou.

Encara cal fer una valoració amb totes les persones i entitats implicades en aquesta festa major, però la primera valoració general és que ha estat participada i segura i que algunes activitats i emplaçaments podrien repetir-se tot i tornar a la normalitat d'abans de la Covid-19. El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha remarcat que espera no haver de repetir aquest format perquè això voldria dir que l'emergència sanitària ja hauria desaparegut.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, ha explicat que tothom ha complert amb les mesures de manera escrupolosa i que ha quedat demostrat que hi havia ganes de gaudir de la cultura a Santa Perpètua.

Les activitats infantils i familiars han estat les que més públic han congregat, segons ha explicat Solà, que ha destacat que dilluns tot i l'amenaça imminent de pluja més de 100 persones esperaven l'actuació de Els Xiula al recinte. El regidor ha destacat l'actitud de les persones que han volgut seguir les activitats itinerants que s'han desenvolupat divendres, dissabte i diumenge i en les quals no ha calgut intervenir a la Policia perquè tothom complia amb la normativa de distància i mascaretes.

El regidor de Cultura ha apuntat que caldrà tenir en compte per a programacions properes que la nit de monòlegs va exhaurir entrades i que va ser la primera activitat en fer-ho de totes les programades.

Aquesta Festa Major 2020 els patis de les escoles han estat els recintes festius. Això ha proporcionat una descentralització del programa i ha propiciat que les famílies no haguessin de desplaçar-se massa perquè hi havia més possibilitats de gaudir d'algun acte a prop de casa. Marçal Solà ha expressat que alguns emplaçament han agradat molt i podrien fer-se habituals en les festes.

La pluja va caure diumenge i va fer desplaçar el concert de Doctor Ring Ding a CAM Bernades i va fer suspendre el concert de nit de l'orquestra Cimarron. També va aparèixer dilluns i ens va deixar sense concert d' Els Xiula i sense l'animació infantil amb Jordi Callau, però sí va haver-hi havaneres i un castell de focs desdoblat. El regidor de Cultura reconeix que no sabia com quedaria això de fer el llançament del castell des de dos punts diferents de la ciutat, però que el resultat va ser molt bo.

Marçal Solà ha animat la ciutadania a veure l'exposició Coronavirus, escac al món que estarà a l'Espai 1, de la Granja, espai cultural fins al 25 d'octubre.

La Festa Major 2020 ha estat molt atípica però s'ha celebrat i ha tingut gairebé una trentena d'activitats que han agradat al públic assistent. Cal destacar la feina feta per tots els serveis municipals presents a la festa i a l'empresa municipal Mogoda serveis per la desinfecció de cadires i espais per permetre els quatre dies de festa.

Pregó

El pregó de la Festa Major 2020 va ser per primera vegada en format virtual i amb una plaça sense públic. Els portaveus dels grups municipals, el regidor de Cultura i l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, van ser els representants del Consistori en aquest acte institucional d'inici de festa.

El pregoner va ser el pallasso Pep Callau que va donar les gràcies a l'Ajuntament per la valentia de programar activitats culturals segures ja que són moltes les persones que viuen de la cultura i que des del març han vist com els anul·laven les contractacions fetes. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va subratllar que la Cultura és segura si segueixen les normatives sanitàries i que des del març hi ha molts treballadors d'aquest sector sense guanyar diners per culpa de les restriccions i les anul·lacions de festivals i festes.

Isabel Garcia va tenir un record per les persones professionals dels serveis essencials que estan treballant des del minut zero per cuidar-nos a tots i també per a aquelles persones que han perdut familiars o amics en aquest període ja sigui per la Covid-19 o per altres causes. La primera edil va recordar que el 18 de setembre l'Ajuntament farà un homenatge a totes aquestes persones al parc Central.

Un cop acabat aquest pregó virtual que es va poder seguir per les pàgines de facebook de la Festa Major, l'Ajuntament i per Ràdio Santa Perpètua, Pep Callau va oferir pels carrers el Resistència Tour i els Gegants de Santa Perpètua el van acompanyar això sí damunt d'un camió.


Foto: L'espectacle Perculigth! es va programar el diumenge / Josep Cano 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]