hola

L’Escola Municipal de les Arts (EMA) celebra aquest dissabte 15 de febrer la primera edició d''Itinerart', un espai obert a la participació de tothom per crear, reflexionar, compartir i gaudir.

Itinerart vol ser un altaveu de la situació actual de refugiats i migrants i per això, el Castell de Can Taió acollirà un seguit d’activitats i propostes al voltant d’aquesta temàtica i amb la participació de persones de diferents col·lectius.

L’Itinerart neix amb l’objectiu de ser un espai viu i canviant al servei dels processos creatius i per contribuir a la reflexió sobre l’entorn sociocultural actual, un estímul per la creació contemporània garantint la pluralitat i el diàleg. En aquest sentit, es presentarà el projecte 'Jo sóc els altres. Fronteres dins el teu cap' de creació comunitària i mitjançant el qual un col·lectiu de 30 persones de diversos orígens culturals i generacionals, migrants i locals del municipi han realitzat plegats tallers de creació al voltant de materials plàstics, jocs i fotografia. L’objectiu és propiciar la trobada humà i cultural, escurçar distàncies, desmuntar prejudicis i facilitar el coneixement mutu. Aquest grup de creació comunitària serà l’embaixador de l’Itinerart. L’artista plàstica, educadora de les arts i artterapètua Marta R. Peribáñez i el fotògraf vinculat a projectes participatius, socials i comunitaris Joan Tomás, són els dinamitzadors d'aquest grup de creació.

El 15 de febrer, de 10 a 20.30 hores, el Castell de Can Taió serà el centre de la pluralitat i el diàleg amb propostes com un recorregut expositiu per diferents sales del Castell. A més, l’alumnat de l’EMA presentarà instal·lacions de fotografia, plàstiques, pintura, cinema, videoart, còmic, videojocs, restauració, creació i producció musical. Itinerart també inclourà actuacions i performance de música, dansa i teatre, accions artístiques participatives, xerrades d’ONG’s, presentacions i tallers de llibres infantils i visites guiades al Castell.

Programació d'Itinerart 2020 (pdf)


Foto: Jo soc els altres és un dels projectes comunitaris en el marc d'Itinerart / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]