La Festa dels Tres Tombs va posar ahir el punt final a la 104a Festa de Sant Antoni Abat organitzada per la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat. En aquesta ocasió, el programa festiu ha estat dedicat a la igualtat entre dones i homes sota el lema Tots som iguals i No és no. Per això, per primera vegada al municipi, la passada va estar abanderada per quatre dones.
La bonança meteorològica va contribuir a una bona afluència de públic durant tot el recorregut i una bona participació amb un centenar de cavalls i una seixantena de carros i carruatges, segons ha informat l'entitat, que va lliurar armilles polars com a obsequi als participants.
Les quatre abanderades van ser Carme Congost Colome, Montse Insa Alemany, Maria Fernando Sala i Elena José Payés que lluïen mocadors de color lila per mostrar la seva adhesió al moviment en defensa de la igualtat entre homes i dones. Les quatre abanderades es van mostrar ahir molt satisfetes amb el desenvolupament de la jornada.
Carme Congost va recordar que a Santa Perpètua ningú recordava que abans s'hagués donat el cas que totes les abanderades fossin dones, però que sí s'ha donat a d'altres localitats.
El dissabte 1 de febrer, la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat i l'Ajuntament de Santa Perpètua van realitzar l'ofrena floral al Monuments als Carreters. Durant l'acte es va guardar un minut de silenci per als socis i els veïns morts en el darrers any i també per les dones assassinades per la violència masclista. L'alcaldessa, Isabel Garcia, va destacar la decisió de l'entitat d'adherir-se al moviment en defensa de la igualtat de gènere en una activitat i un treball tradicionalment masculinitzat i va recordar que és una lluita social que requereix la participació de tothom.
El president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat, Joan Humet, va explicar ahir que la participació havia estat important i va destacar que en un carruatge hi anaven vint-i-dos infants que són el futur de l'entitat.
Joan Humet ha agraït "l'espontània i ràpida decisió" de les quatre abanderades que es van decidir a ser-ho en el moment que no hi havia cap família que volgués ser-ho i que ha servit també per visibilitzar la igualtat entre homes i dones.
Seguint amb aquesta adhesió al moviment d'igualtat de gènere, el president de la Societat de Carreters de Sant Antoni Abat ha avançat que l'any vinent seran quatre les sòcies que rebran la Ferradura de Plata. La família Pubill de Santiga serà l'abanderada de 2021, segons ha anunciat Joan Humet.
Foto: Tres de les quatre abanderades a La Rambla / Josep Cano