hola

L’EMA impulsarà al mes de febrer Itinerart, un espai obert a a la participació de tothom per crear, reflexionar, compartir i gaudir. En aquesta primera edició Itinerart vol ser un altaveu de la situació actual de refugiats i migrants i per això, el Castell de Can Taió acollirà un seguit d’activitats i propostes al voltant d’aquesta temàtica i amb la participació de persones de diferents col·lectius. Serà el 15 de febrer.

L’Itinerart neix amb l’objectiu de ser un espai viu i canviant al servei dels processos creatius i per contribuir a la reflexió sobre l’entorn sociocultural actual, un estímul per la creació contemporània garantint la pluralitat i el diàleg. En aquest sentit, el dia 16 de gener es va iniciar el projecte Jo sóc els altres. Fronteres dins el teu cap de creació comunitària i mitjançant el qual un col·lectiu de 30 persones de diversos orígens culturals i generacionals, migrants i locals del municipi realitzen plegats tallers de creació al voltant de materials plàstics, jocs i fotografia. L’objectiu és propiciar la trobada humà i cultural, escurçar distàncies, desmuntar prejudicis i facilitar el coneixement mutu. Aquest grup de creació comunitària serà l’embaixador de l’Itinerart i es realitzaran cinc sessions prèvies al dia 15 de febrer. L’artista plàstica, educadora de les arts i artterapètua Marta R. Peribáñez i el fotògraf vinculat a projectes participatius, socials i comunitaris Joan Tomás, dinamitzen aquest grup de creació.

El 15 de febrer, de 10 a 20.30h, el Castell de Can Taió serà el centre de la pluralitat i el diàleg amb propostes com un recorregut expositiu per diferents sales del Castell. A més, l’alumnat de l’EMA presentarà instal·lacions de fotografia, plàstiques, pintura, cinema, videoart, còmic, video­jocs, restauració, creació i producció musical. Itinerart també inclourà actuacions i performance de música, dansa i teatre, accions artístiques participatives, xerrades d’ONG’s, presentacions i tallers de llibres infantils i visites guiades al castell.


Foto: Els participants a Jo sóc els altres, seran els ambaixadors del primer Itinerart / Joan Tomás

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central
17 Abr 2024 11:38 - RedaccióLa Cantata escolar se celebrarà aquesta edició al parc Central

L’amfiteatre del parc Central acollirà per primer cop la Cantata escolar que organitza l’Escola [ ... ]

El MTIV estrenarà nous espais al mes de maig
15 Abr 2024 17:49 - RedaccióEl MTIV estrenarà nous espais al mes de maig

Les obres de reforma de l’interior de l’antic Centre Cívic El Vapor per connectar-lo al MTIV finalitzaran [ ... ]

L’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub
12 Abr 2024 09:43 - RedaccióL’actriu de 'La academia de las musas', a la projecció del Cineclub

El Cineclub Cisco Mosenya projecta aquest dissabte 13 d’abril a les 19 h al Teatre del Centre La academia [ ... ]