hola

La Festa Major d'estiu ja ha començat. Va ser ahir amb la inauguració de l'exposició de Frederic Saint Pol que l'alcaldessa va desitjar una molt bona Festa Major i "que tothom la puguem gaudir en llibertat".

La mostra de Saint Pol a l'Espai 1 es titula Dos poemes paral·lels perquè conjuga dos dels seus projectes Plou sobre Txernòbil i Âme errante.

La mostra està formada per una trentena de peces i una instal·lació central que pretén crear polèmica i despertar el pensament crític i el debat entre el públic. També estan presents els llibres de poemes que formen part de les dues exposicions. Frederic Saint Pol és el nom artístic del perpetuenc Fede Bonàs que entén l'art com a compromís. Bonàs creu que "l’art ha de ser crític i ha de crear debat sinó no té interès". Plou sobre Txernòbil està vinculat a l’accident de Txernòbil i a tot el que està passant a nivell de medi ambient i de com els homes som capaços de canviar les estructures naturals i que poden afectar a nivell emocional a les persones. L’altre Âme errante parla més aviat d’aquestes ànimes que queden penjades. És un cant, és un crit a l’amor, a l’esperança, a la vida, a la incapacitat de l’home per entendre la natura.

L'alcaldessa que va recordar ahir el compromís de l'Ajuntament amb la Cultura "com a part essencial de la identitat d'un poble i per desenvolupar una societat diversa, culta i alhora cohesionada, amb capacitat reflexiva i de crítica" va dir de Fede Bonàs que és un artista que concep l'art com un compromís, primer personal i després social, amb la llibertat. "Aquesta exposició és un clar exemple que utilitza la poesia i la pintura per reflexionar sobre nosaltres mateixos, immersos en una socitat tan comunicada i alhora tan aïllada i contradictòria com la nostra", va expressar.

Galeria de Poetes va oferir ahir en l'acte inaugural una lectura d'alguns dels poemes de Frederic Saint Pol d'aquests dos projectes que es poden veure a l'Espai 1 de La Granja. L'alcaldessa va presentar l'espectacle creat i posat en escena pel músic Jordi Dalmau, l'actriu i cantant Sònia Guimerà i l'actor i poeta Joan Sebastià Alòs.

L'artista perpetuenc Fede Bonàs o Frederic Saint Pol va donar les gràcies per l'oportunitat després de vint anys de tornar a exposar a Santa Perpètua i va subratllar que aquest projecte està dedicat a la gent que no hi és, la gent que no té terra, els refugiats, els immigrants i va tenir un record per al perpetuenc Jordi Cuixart.Foto: Un moment de la inauguració / Josep Cano
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge
21 Gen 2022 08:59 - NataliaLa Mostra de Teatre arrenca amb 'Les històries naturals' aquest diumenge

El grup de teatre Tàndem, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, torna a endegar una nova [ ... ]

Santiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca
18 Gen 2022 13:01 - RedaccióSantiga acull la celebració de la festivitat de Santa Prisca

Avui és el dia de Santa Prisca, una festivitat arrelada al municipi i vinculada a Santiga que es va [ ... ]

La Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró
17 Gen 2022 12:30 - RedaccióLa Societat de Carreters de Sant Antoni Abat programa avui una missa en honor del patró

Avui 17 de gener és el dia de Sant Antoni Abat, patró de la Societat de Carreters de Santa Perpètua. [ ... ]