hola

L'artista rus Maxim Sidorenko és el guanyador del Premi d'honor del 30è Concurs de pintura ràpida organitzat per l'Associació d'Amics de Santiga. El certamen s'ha celebrat el 22 i 23 d'agost i dissabte al vespre es va fer públic el veredicte del jurat.



És la primera vegada que es registra participació internacional en el concurs, segons ha informat l'entitat, que ha destacat que han estat tres els pintors russos participants.

El quadre de Sidorenko va ser el més votat per al jurat professional que li va concedir el Premi d'honor dotat amb 1.200 euros. Els primers premis d'oli i aquarel·la han estat per Julio García i Ramon Pujolà, respectivament, que rebran 1.000 i 650 euros. Els altres premiats d'oli han estat Lluís Puiggròs, Joan Vila, Albert Carnicé i Mercè Humedas. I en la categoria d'aquarel·la, Jordi Pons i Pere Noguera.

El premi local, dels vuit quadres participants, ha recaigut en Josep Umbert que tindrà 300 euros de premi.

Aquest any han participat 47 obres de les 50 segellades. És una xifra molt similar a la de 2018, quan van ser 48 de 51 les obres a concurs.

El president d'Amics de Santiga, Jaume Vinyals, s'ha mostrat molt content amb la quantitat de quadres presentats i la qualitat dels mateixos ja que ha estat superior a la passada edició. Vinyals ha destacat que el guanyador del concurs ha estat per primera vegada un artista internacional, que es trobava a Catalunya de vacances i va aprofitar per participar en el certamen perpetuenc amb d'altres amics.

El jurat del 30è Concurs de Pintura Ràpida de Santiga ha tornat a premiar en les diverses categories a autors coneguts del certamen i de molta categoria, segons l'entitat.

El president d'Amics de Santiga ha volgut destacar el premi local d'aquest any obra de Josep Umbert per la seva singularitat ja que és el primer quadre que té l'entitat de Santiga a la nit. Vinyals comenta que per atreure a pintors joves, la junta estudiarà canvis de format o altres formes de fer per a properes edicions.

L'exposició amb tots els quadres presentats a concurs es pot visitar des d'avui i fins a dissabte de 18 a 21 hores i els dies 1 i 2 de setembre també de 12 a 14h a l’espai de La Fusteria, davant de l’Escola Tabor.

El lliurament de premis, com és tradicional, se celebrarà coincidint amb l’Aplec de Santiga que aquest any tindrà lloc el 8 de setembre. L’acte començarà a les 19 hores i es farà a l’església de Santiga.


Foto: El certamen d'enguany ha comptat amb participació internacional / Amics de Santiga

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Darrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca
22 Mar 2024 15:10 - RedaccióDarrers dies per completar el repte lector de la Biblioteca

Aquesta setmana serà la darrera del repte lector de la Biblioteca Josep Jardí: La Biblioaventura. [ ... ]

El CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua
22 Mar 2024 13:38 - RedaccióEl CREM projectarà diversos vídeos de Santa Perpètua

La secció Memòria Audiovisual del CREM oferirà el dimarts 26 de març, a les 19.30 h., a la Sala [ ... ]

El Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí
22 Mar 2024 09:08 - RedaccióEl Cineclub projecta 'El mestre que va prometre el mar', dins del Cicle Gaudí

Aquest dissabte 23 de març es podrà veure a Santa Perpètua dins del Cicle Gaudí El mestre que va [ ... ]