hola

Economia - Atur

El nombre de persones registrades a l'atur al mes de desembre a Santa Perpètua de Mogoda es va situar en 2.149, situant la taxa en el 15,6%, dues dècimes inferior al mes de novembre, segons dades de la Regidoria de Promoció Econòmica. La xifra d'aturats d'aquest darrer mes és la mateixa que es va donar al desembre de 2009. Des d'octubre de 2007 el nombre d'aturats de cada mes era superior en comparació amb el mateix mes de l'any anterior.

L'atur ha disminuït en ambdós sexes, però ha estat més important entre les dones. Els treballadors menors de 35 anys han estat els que més s'han beneficiat d'aquesta reducció. Per sectors, els serveis i les persones sense ocupació anterior registren menys aturats que al novembre. L'evolució ha estat dispar segons l'ocupació, beneficiant als treballadors dels serveis, els qualificats, els tècnics i científics, els treballadors no qualificats i els empleats administratius.

Segons les dades de la Regidoria de Promoció Econòmica, el mes de desembre a Santa Perpètua tradicionalment registra una contractació menor a la del mes de novembre. Cal destacar, però, que el nombre de contractes signats aquest darrer mes ha estat superior a desembre de 2009. En total, es van signar 918 contractes. En l'evolució anual els homes han signat més contractes que no pas les dones. Segons els grups d'edat, el comportament de la contractació ha estat molt diferent, augmentant entre els menors de 25 anys, els majors de 50, i entre els 30 i 34 anys. Tots els grans sectors econòmics han registrat més contractes que l'any passat, especialment a la indústria.

La taxa d'atur del municipi es va situar en el 15,6%, dues dècimes inferior que al novembre. Aquesta taxa és lleugerament superior a la que es dóna a la comarca i a la província. La taxa d'atur masculina és del 13,6%, exactament la mateixa que a la província de Barcelona, i inferior a la registrada al Vallès Occidental. La taxa d'atur femenina, tot i la seva reducció en 4 dècimes al desembre, continua per sobre de la d'aquests dos àmbits territorials. En el cas de la taxa d'atur juvenil al municipi ha estat del 15,5% al mes de desembre, lleugerament inferior a la del conjunt del municipi, com va passar als mesos de setembre i octubre, segons informa la Regidoria de Promoció Econòmica.

0
0
0
s2sdefault