hola

L'Associació de la Gent Gran i Pensionistes de Santa Perpètua celebra aquest any els seus deu anys. Ho fa de la mà de l’equipament que la Generalitat va construir l’any 2006 per donar resposta a una demanda ciutadana. Avui, el president d’aquesta entitat, d’uns dos mil socis, és Llorenç Gutiérrez, que ha pres el rel­leu de Joan Balaguer, president des de feia vuit anys. Afirma agafar el relleu amb moltes ganes de treballar i amb molta il·lusió i amb la tranquil·litat de tenir un equip de companys a la junta que li fan costat i que trebal­len per donar cotinuïtat a una entiat que està d’aniversari. Parlem amb Llorenç, al Casal de la Gent Gran, dels nous objectius de l’entitat.


Per què decideix assumir el càrrec de president de l’Associació de Gent Gran i Pensionistes (Casal d’Avis Santa Perpètua de Mogoda)?
Volíem donar continuïtat a tota la feina feta fins ara, especialment per l’anterior junta, que s’hi ha estat quatre anys i ha fet una gran tasca. Hem fet un relleu perquè entenem que és necessària una entitat com la nostra per tal d’organitzar activitats i que tothom pugui seguir gaudint d’aquest equipament que tenim.

Li treu molt de temps aquesta nova tasca?
Sí, però he agafat el relleu amb moltes ganes i molta il·lusió. A més, amb l’ajuda de molta gent, de la junta, socis i amics, tot és més fàcil perquè la feina és compartida. De fet, per això estem perquè tenim al darrere un equip i tots en sortim beneficiats. Volem fer les coses el millor que sabem.

Amb quins objectius agafa vostè aquest relleu com a president d’una de les tres entitats de gent gran de Santa Perpètua?
De moment, hem iniciat un nou camí i a partir d’ara és quan ens hem de plantejar nous reptes. La idea és donar continuïtat a totes les activitats que es fan al Casal. Si hi ha algun taller que ha quedat obsolet o que no agrada, canviar-lo i, si hi ha noves idees, tenir la possibilitat d’incorporar-les. En principi, volem anar poc a poc i estudiar noves fórmules per millorar els serveis que ara tenim.

Per què és important comptar a Santa Perpètua amb associacions de la gent gran?
És molt important que les persones grans estiguin actives, que se sentin ocupades. Estar a casa sense fer res, estar assegut a un banc sense fer res...no porta enlloc. Al Casal, la gent està contenta de poder fer activitats i de passar bones estones amb els amics, jugant, xerrant o prenent una tassa de cafè. Tot això ens manté actius i ens ajuda a relacionar-nos. Jo estic content de veure que el Casal ens ajuda a fer-ho.

Com és l’activitat diària al Casal de la Gent Gran?
És frenètica. Hi ha un volum molt important de serveis i d’activitats. Des de tai-txí, a lectura i tallers de memòria, activitats esportives, ball... La gent s’hi apunta i la vida al Casal és un no parar.

Quants socis té l’entitat?
L’Associació, segons el registre que portem, és de 2.000 socis tot i que els usuaris del Casal en són encara més. Unes dues-centes persones passen diàriament pel Casal i ens agrada molt veure el bon moment pel qual passa l’entitat.

Hi ha alguna novetat en la programació que incorporar en aquesta nova etapa?
En tenim alguna, però preferim no dir quina és i és que estem treballant algun aspecte de la programació, però és tot molt inicial. El que estem fent també és escoltar les propostes de la gent per tal d’incorporar-les més endavant.

El Casal de la Gent Gran es va inaugurar ara fa deu anys després de moltes reivindicacions ciutadanes per a la seva construcció. Ara per ara, teniu alguna reivindicació?
Estem realment contents amb els serveis que se’ns dóna i amb tot allò que, des de l’Associació, fem, però els horaris del Casal són limitats. Ens agradaria que l’equipament obrís abans de les 10 hores, com passa ara, i tanqués més tard de les 19.30-20 hores actuals.

Santa Perpètua compta també amb altres dues entitats de gent gran. Quina és la relació que hi ha entre totes?
La relació de tots plegats sempre ha estat bona i participem en moltes activitats conjuntes, com ara excursions, corals i a la Quinzena de la gent gran tothom està convidat. En resum, la relació és bona i cordial i tenim molt bona relació entre tots, tant a nivell de socis com de junta.

Hi haurà gent que no us conegui. Com animaríeu a la participació ciutadana?
Des del mateix Casal, fem molta difusió i sempre posem cartells de les nostres activitats. Una cosa bona que tenim és que ens agrada xerrar i explicar les coses que fem. Això és una publicitat molt bona, el boca a boca ens funciona molt bé i, de fet, sempre veig cares noves i constantment faig nous carnets a nous socis. Tot i això, animo a tothom a venir al Casal i gaudir de les nostres activitats, tallers i de la companyia de tots plegats.

El Casal de la Gent Gran, equipament de la Generalitat de Catalunya, farà ara deu anys, els mateixos que la vostra associació. Com ha evolucionat?
Deu anys...encara recordo quan veia les obres de construcció, quan no era jubilat i pensava en com seria el centre. Ha passat molt de temps, però poc a poc ha esdevingut un equipament molt important a Santa Perpètua i no només per a la gent gran.

Què vol dir?
A la sala polivalent del Casal també tenen lloc altres activitats culturals i educatives de les quals ens sentim molt orgullosos. No només de rebre-les sinó també de poder gaudir-les i compartir espais amb infants, per exemple. Fa poc, l’Escola de Música va venir a fer un concert amb nens i nenes del Bernat de Mogoda i l’Escola Els Aigüerols també aprofita la sala per fer activitats i això ens agrada molt.

El dia 7 de juny vau fer la celebració del desè aniversari del Casal i de l’Associació. Què va destacar al teu discurs?
Va ser un dia molt important i vaig destacar la importància de continuar la tasca feta a l’associació. Igualment vaig aprofitar per agrair tot el suport de la direcció de l’equipament i de l’Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: El president de l’Associació de la Gent Gran i Pensionistes de Santa Perpètua, Llorenç Gutiérrez, a una de les sales del Casal / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''La base para una buena convivencia es el respeto mutuo, entender la diversidad''
''La base para una buena convivencia es el respeto mutuo, entender la diversidad''

Isabel Heredia es gitana y llegó a Santa Perpètua hace cinco años después que la crisis la obligara [ ... ]

“He volgut homenatjar a tothom que ha estat en primera línia lluitant contra la pandèmia”
“He volgut homenatjar a tothom que ha estat en primera línia lluitant contra la pandèmia”

L’artista perpetuenc Pau López Vila és l’autor del mural dedicat als herois anònims durant la [ ... ]

“Vam crear l’escola Mainada el 1972 per afavorir a dones que, com nosaltres, volien treballar
“Vam crear l’escola Mainada el 1972 per afavorir a dones que, com nosaltres, volien treballar"

Fa 50 anys que unes dones de Santa Perpètua es van aliar per lluitar contra el que consideraven injust [ ... ]