hola

Neus Umbert

Santa Perpètua disposa d'una nova formació musical, la cobla Santiga, que es va presentar durant la celebració del 80è Aplec de la Sardana organitzat per l'Agrupació Sardanista Santa Perpètua. La cobla està formada per un 50% de músics locals: Pol Altayó, Judit Estapé, Madrona Griñan, Pol Leiva, Neus Umbert i Ferran Ventura. La impulsora de la creació de la cobla Santiga, Neus Umbert, explica la creació d'aquesta nova formació musical perpetuenca.

Com neix la cobla Santiga?
Fa tres anys que estudio tenora i de seguida en van entrar ganes de posar-me a tocar sardanes, més que a estudiar. Sempre diuen que s'aprèn més tocant, que no pas anant a classe, i això, és el que volia fer. Vaig donar veus, ja que encara era molt novell per poder entrar a qualsevol cobla de les que ja estan formades i parlant amb altres persones de Santa Perpètua van dir, perquè no muntem una cobla aquí? I va semblar que hi havia molta gent interessada. Vaig començar a enredar un i altre i aquest estiu vam contactar amb la resta de components que ens faltaven ja que no teníem tots els instrumentistes necessaris.

La primera cobla de Santa Perpètua
Sí. No n'hi havia, però en canvi hi ha molta afició sardanista. L'Agrupació Sardanista té molts anys, l'Aplec ha celebrat la seva 80ena edició. I tenim la sort de tenir des de fa anys l'Escola Municipal de Música i Dansa i hi ha molta gent que toca instruments.

Tots els membres sou de Santa Perpètua?
La meitat de la cobla sí. Hem aconseguit un 50% d'aquí i la resta de Catalunya i alguns són de fora. Tenim un d'Ucraïna , un altre de Bulgària i del sud de França, de la França catalana.

Quants assajos heu fet per a aquesta presentació a l'Aplec?
Entre deu i quinze. Hem pogut presentar dues sardanes i més endavant segur que seran més, però hem pensat fer dues i ben fetes per presentar-nos a l'Aplec i ja anirem ampliant i sentireu parlar de nosaltres, espero.

Aleshores el vostre objectiu és continuar?
Sí. No és una cosa puntual per la festivitat de l'Aplec. Volíem aprofitar-lo perquè teníem això muntat i les dues sardanes preparades, però la nostra intenció és seguir endavant.


Foto: Neus Umbert durant la presentació de la cobla Santiga / L'Informatiu  

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''La base para una buena convivencia es el respeto mutuo, entender la diversidad''
''La base para una buena convivencia es el respeto mutuo, entender la diversidad''

Isabel Heredia es gitana y llegó a Santa Perpètua hace cinco años después que la crisis la obligara [ ... ]

“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”
“El projecte Som Diverses neix per donar veu al feminisme i a la diversitat funcional”

La perpetuenca Neus Miró ha posat en marxa Som Diverses, i ens explica que és un projecte de transformació [ ... ]

Ana Valenzuela: “Estem malalts de normalitat, quan és la diversitat la que ens fa créixer
Ana Valenzuela: “Estem malalts de normalitat, quan és la diversitat la que ens fa créixer"

La transexualitat és la situació en la qual la persona no s’identifica amb el sexe que se li va [ ... ]