hola

Ens trobem amb la Mone Teruel a les portes del teatre Goya de Barcelona, on prepara des de fa més de quinze dies la seva propera interpretació al musical 73 raons per deixar-te, d’Elisenda Roca. És una comèdia on Teruel representa una dona escèptica amb l’amor i mare d’un jove recentment emparellat. Poc més ens pot avançar d’aquesta obra, que es presentarà a finals del mes de novembre. A Santa Perpètua, serà l’encarregada de llegir el pregó de la Festa Major el divendres 4 de setembre a partir de les 20 hores, a la plaça de la Vila. No ho farà sola, estarà acompanyada del cor Mogoda Gospel. I és que de gospel en sap, si més no, com a jurat ha dit la seva a Oh happy day!

Com és el projecte en el qual estàs treballant ara?
Ja hem entrat a la tercera setmana d’assajos d’una comèdia musical que es diu 73 raons per deixar-te amb text de Guillem Clua i música de Jordi Cornudella. L’obra està dirigida per Elisenda Roca i hi treballem l’Abel Folk, la Mercè Martínez, el Marc Pujol i jo.

Quin és el teu paper?
És el d’una dona que es diu Rosa, mare del Toni. Ella va tenir un desengany amorós, va quedar embarassada i va tenir el Toni. A partir d’aquest moment no ha tornat a tenir parella i no creu en l’amor. A l’obra, el seu fill s’enamora d’una noia que té un pare i fins aquí puc llegir.

Hi ha 73 raons per deixar algú?
Sí! Hi ha 73 raons per deixar-ho. El Toni i la Mercè les tenen i és el que tractarem a l’obra.

Compagines els assajos d’aquesta nova obra musical amb altres projectes professionals actualment?
Ara mateix estic molt ficada en aquesta obra, que tot just vam començar la setmana passada però ens estan fent treballar molt dur i, després de quinze dies d’assajos, ja hem fet un primer passi.

Tot això a la tornada de vacances!
Sí. Estic atabalada, però sempre és bo tenir cosetes. A l’octubre farem concerts de l’obra per tantejar i veure com funciona abans de l’estrena, que està prevista per a finals de novembre.

A Santa Perpètua seràs pregonera de la nostra Festa Major, en una nit que començarà amb gospel, és aquest un terreny on ets sents còmoda?
M’agrada molt el gospel tot i que no és la meva especialitat, però estic molt contenta de ser qui doni el tret de sortida a la vostra Festa Major amb música.

Ja ens has donat una pista, doncs!
(Riu) El pregó parlarà molt de música i sí, col·laboraré amb Mogoda Gospel cantant alguna cançó. No us puc avançar gaire cosa més del pregó sinó no seria un bon inici de festa. Haureu de venir i no perdre-us detall!

Coneixes la nostra ciutat?
No conec Santa Perpètua de Mogoda però m’agradaria, aquests dies de Festa Major, donar una volta i gaudir una mica de la ciutat, segur que m’encantarà. Em fa molta il·lusió ser la pregonera del vostre poble i donar la benvinguda a la festa, a més, tenir feina també s’agraeix. Recupero una faceta que feia temps que tenia, la de pregonera! Quan treballava a El Cor de la ciutat en vaig fer molts de pregons, però ara és com tornar a començar amb el de Santa Perpètua!

Has estat jurat al programa musical de TV3 Oh happy day!, està de moda aquest estil de música a Catalunya?
Crec que la música coral passa per un bon moment a tota Catalunya ja que sempre hi ha hagut tradició de corals. La música i el cant han estat sempre molt vinculats amb la nostra terra i ara, amb programes com Oh happy day! encara s’hi ha impulsat més. És un moment fantàstic per a les formacions corals i per tot aquest món.

La teva faceta professional és molt àmplia, has fet teatre, música, presentadora de televisió... Què és el que més t’agrada?
Això m’ho preguntes fa deu anys i t’hagués dit que sóc més cantant que actriu. Vinc del món de la música i vaig ser actriu de rebot, quan no m’havia ni passat pel cap ser-ho. Al teatre hi vaig entrar per la porta gran, de la mà del Josep Maria Flotats i des d’aquí he anat aprenent a fer d’actriu, he après a estimar aquesta professió tant com la de cantant. Ara, t’haig de respondre que estic a un cinquanta a cinquanta i em sento molt còmoda tant cantant com actuant. A la cap i a la fi, és el mateix, comunicar, expressar i això és el que m’agrada. He tingut la sort de poder tenir aquesta feina. Sóc afortunada de pujar a l’escenari i de poder comunicar i tant n’és si és cantant o dient text.

Estem en un moment difícil per a la cultura, com veus tot aquest panorama?
Sembla que poc a poc s’està animant tot una mica. Hem passat per moments molt complicats ara fa tres o quatre anys amb la cultura ben encallada però ara, poc a poc, comença a ser diferent. Noto que s’està generant més feina i que ara hi ha més il·lusió.

A Santa Perpètua de Mogoda fa 26 anys que hi ha l’Escola Municipal de Música i Dansa amb més de 600 usuaris fent activitats de diferents tipus. La teva formació també passa per una escola de música. Com d’important és la formació per a una artista?
Imagina’t. La formació és importantíssima. Ara hi ha molt bones escoles de música arreu de Catalunya. A Santa Perpètua, hi ha una de molt bona pel que tinc entès i això és fantàstic. Està pujant una gent molt ben formada, hi ha molt bons músics, molt bons actors i esperem que hi hagi feina per a tothom per tal que tothom puguem gaudir de la cultura.

És arriscat dedicar-s’hi al món de les arts i de la cultura, en general?
S’ha de ser molt valent i a mi m’encanta que la gent s’animi a estudiar professions relacionades amb la cultura i l’art. És arriscat, ho és, però paga la pena córrer aquest risc, perquè fan molt feliç a les persones i a un mateix.


Foto: La cantant i artista Mone Teruel, pregonera de la Festa Major de Santa Perpètua, al teatre Goya, on assaja el musical 73 raons per deixar-te / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

"Visc molt la Festa Major de Santa Perpètua"

La Núria Baqué va ser la guanyadora del concurs de Cartell de la Festa Major de Santa Perpètua. La [ ... ]

Sergi Castells: ''M'agradaria treure els estudis i treballar d'entrenador de natació''
Sergi Castells: ''M'agradaria treure els estudis i treballar d'entrenador de natació''

Era el seu primer podi individual en un Campionat d’Espanya. Abans s’havia proclamat campió d’Espanya [ ... ]

"Hem de fer arribar el missatge que si d’alguna cosa depenem i necessitem és la natura"

En la petita estona que vam poder fer aquesta entrevista a Santiga amb el president d’ACRES, Joan [ ... ]