hola

Xarxa Santa Perpètua és una entitat del municipi que impulsa el teatre infantil i juvenil amb una programació estable d'espectacles al Teatre del Centre. Al maig han clos la seva onzena temporada i reconeixen tenir pràcticament enllestida la dotzena. Xarxa va néixer a la ciutat l'any 2004 i encara tenen molt a dir. Han programat al llarg d'aquest temps espectacles de diversos gèneres amb un públic cada vegada més nombrós i amb propostes de qualitat a preus ben populars. L'entitat compta amb més de 600 xarxeros (infants que disposen del carnet de Xarxa) i la impulsen un total de vuit persones, amb la voluntat de fomentar el teatre entre els infants i gaudir d'activitats en família. A l'Informatiu, parlem amb la seva presidenta, la Sílvia Reverté.

Quin balanç feu d'aquesta temporada?
El balanç de la temporada, en general, ha sigut molt positiu. Hem tingut molt bons espectacles, amb una gran qualitat. A nivell de públic, l'entrada a començament de temporada és molt bona, però a mida que arriba el bon temps, el nombre d'espectadors disminueix. El nostre objectiu és buscar la manera de poder incrementar el nombre de públic al final de la temporada.

Els infants sempre són molt sincers. Que els hi ha semblat a ells la temporada?
Les crítiques han estat molt bones, tant per part dels nens com per part dels pares. A més, quan als nens no els hi agrada un espectacle es nota de seguida amb l'ambient que es respira a la platea, i la veritat és que no hi ha hagut cap espectacle en el que els nens s'aixequessin o parlessin perquè estiguessin avorrits. Ja sabem que és molt difícil que agradi a tothom per igual, però en general la programació ha agradat i així ens ho han fet saber.

En què afavoreix a Santa Perpètua la programació estable de teatre infantil?
A Santa Perpètua es feien activitats molt puntuals en aquest àmbit i per nens. Xarxa ha donat la possibilitat al poble que els nostres petits puguin gaudir de la cultura de qualitat a un preu molt raonable, sense haver de sortir del poble. Els nens i nenes tenen la possibilitat de conèixer les diferents arts escèniques, els ajuda a desenvolupar la imaginació a l'hora que aprenen valors i gaudeixen d'una bona estona amb la família.

Després d'onze temporades, en quin moment es troba l'entitat?
L'entitat ja pensa en la propera temporada, de fet, ja tenim part de la programació. Rebre les crítiques positives i el suport per part de pares i nens i de l'Ajuntament ens anima i ens ajuda a seguir un any més. I de moment, així ho farem, amb totes les ganes i la il·lusió per donar un any més una programació de qualitat als nenes i nenes del nostre poble.

La nova temporada, presenta novetats?
Seguirem la mateixa línia amb la qual hem estat treballant aquests anys. Sabem quin és el tipus d'espectacle que funciona amb el nostre públic, tot i que això no vol dir que no ens proposem a programar algun gènere que no acostumem a portar a les nostres programacions. Creiem que és bo veure coses noves, a les que no hi estem tan acostumats.

Xarxa te un pes important en la programació de la Festa Major d'estiu. Què ens podeu avançar?
Aquesta Festa Major, tal i com vam començar a fer l'any passat, es tornarà a fer l'espectacle per els més petitons el dissabte al matí. L'any passat va funcionar molt bé, i es vol consolidar. El diumenge tindrem la ja tradicional festa de l'escuma i a la tarda tallers amb un castell molt especial que farà les delícies de tots els nens. I dilluns al matí hi ha programat un fantàstic espectacle d'animació que farà ballar a petits i grans.


Foto: Membres de Xarxa Santa Perpètua durant el darrer espectacle de la temporada / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Ivet Vidal: “Vam crear el grup Scarlets per donar protagonisme i visibilitat a les dones”
Ivet Vidal: “Vam crear el grup Scarlets per donar protagonisme i visibilitat a les dones”

La programació de la Festa Major de Santa Perpètua es tancarà el dilluns 3 de sete­mbre amb un [ ... ]

''Hem d'observar més la natura, interpretar-la i aprofitar els recursos que ens dóna''
''Hem d'observar més la natura, interpretar-la i aprofitar els recursos que ens dóna''

Vuit persones en situació d’atur han rebut entre els mesos de febrer i abril formació sobre jardineria [ ... ]

Irina Planellas:
Irina Planellas: "La societat ha de conèixer la problemàtica del suïcidi adolescent"

La psicòloga Irina Planellas serà una de les persones participants en el cicle formatiu Prevenció [ ... ]