hola

El perpetuenc Guillermo Carmona va iniciar la seva formació a l’Escola Municipal de Música de Santa Perpètua quan tenia 7 anys i actualment és professor a un centre de Ripoll. Acompanyat per la pianista Cristina Esclapez va actuar en el marc de la Festa Major d'Hivern en un concert que va tenir lloc a l'Auditori de la Granja.

 

Com et vas sentir en tocar a casa teva?
Em vaig sentir molt recolzat en tot moment. Malgrat ser el meu primer concert, era com tocar davant de la meva família, en un ambient de tranquil·litat i total confiança.

Com va anar el concert?
Amb tota la sinceritat del món, millor del que em pensava! De fet, comparat amb els assajos el concert va ser el millor passe. Així hauria de ser sempre, oi?

Vas començar els teus estudis de violí a l'Escola Municipal de Música i Dansa de Santa Perpètua. Quins records té?
L'Escola Municipal de Música de Santa Perpètua va ser el punt de partida de la meva carrera musical i aquest fet per sí sol, ja és motiu per recordar-la tota la vida. Vaig tenir la sort de comptar amb mestres dels quals vaig intentar quedar-me amb la millor part de cadascú.

Quins seran els propers concerts que faràs?
Aquest cap de setmana marxo a Bilbao a fer una gira d'un espectacle familiar al Teatre Arriaga. La setmana següent, concert a Barcelona, on tindré l'oportunitat de tocar el concert per a violí i orquestra en LA menor de Bach (acompanyat per orquestra). I durant tot l'any, concerts arreu de Catalunya. Un no parar!

És difícil dedicar-se professionalment a la música?
La música ja és difícil per sí sola, entendre-la, interpretar-la, transmetre-la... Si a això li sumes el fet de viure-hi, ja t'ho pots imaginar. En el meu treball de final de carrera vaig tenir l'oportunitat d'entrevistar el compositor Benet Casablancas i, entre altres qüestions, em va confessar que no coneix cap compositor (ell inclòs) que visqui únicament de la música com a art. La interpretació de la música va acompanyada, en la gran majoria dels casos, amb, per exemple, la docència. Però, és important remarcar que no tot expert en música ha de ser bon mestre. Cal molta pedagogia i, et puc assegurar que al llarg de tots aquests anys he pogut observar que en falta força. Els artistes vam inventar, amb redundància, el treball per amor a l'art, i és que s'ha de reconèixer que, en el meu cas, amb la música i amb concerts com el de l'Auditori, m'emporto sensacions que no es poden expressar amb bitllets de cap color. Això si, i tal i com diu un molt bon amic meu, ''tot el que no li puguis pagar a un músic amb pagades, paga-li amb dinades''.


Foto: El violinista Guillermo Carmona durant el concert que va realitzar per la Festa Major d'Hivern a l'auditori de la Granja / Josep Cano

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Fany Galeas: “Les treballadores de la llar es troben desprotegides i vivint en la precarietat”
Fany Galeas: “Les treballadores de la llar es troben desprotegides i vivint en la precarietat”

La Regidoria de Ciutadania, juntament amb el Centre d’Informació a Treballadors Estrangers (CITE), [ ... ]

"Calen més recursos per als homes pel que fa a la preparació a la paternitat"

L’entitat Mamalleta’m amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública commemora la Setmana [ ... ]

''Un paper en blanc, una partitura i fer una cançó que tingui cara i ulls... és fantàstic!''
''Un paper en blanc, una partitura i fer una cançó que tingui cara i ulls... és fantàstic!''

Hem vist créixer l'Hugo Arán pels carrers de Santa Perpètua, l'hem vist agafar una guitarra i provar [ ... ]