hola

La Festa Major d’estiu d’aquest any recupera els Deskoncerts després de no haver-se pogut celebrar l’any passat a causa de la situació de pandèmia. La Comissió dels Deskoncerts és la que s’encarrega, juntament amb l’Ajuntament de Santa Perpètua, d’organitzar els concerts pels joves del municipi. Aquest any quatre actuacions, una cada dia del 3 al 6 de setembre, seran les que s’ocuparan de retornar certa normalitat a una Festa Major d’estiu adaptada. La Marina i el Gerard són dos dels membres de la Comissió dels Deskoncerts i l’Informatiu s’ha trobat amb ells per parlar de les propostes que porten aquest any, de la seva tasca i com aquesta s’ha vist afectada per la pandèmia, a més de les perspectives que tenen de cara a aquesta Festa Major.

Quina és la vostra tasca com a membres de la Comissió dels Deskoncerts?
Gerard Rodríguez: Tots programem els grups que volem, fem una llista de grups i a partir del pressupost ens ajustem i decidim els grups. Ens fixem en els interessos de la població i també els nostres. Aquest any també ens hem d’adaptar a les mesures Covid-19 i jo personalment porto les xarxes socials dels Deskoncerts.
Marina Ruiz: També valorem quins grups anirien millor pels Deskoncerts perquè siguin nits variades i enriquidores i que no sigui la música de sempre. Intentem que no tot sigui música comercial, que hi hagi estils alternatius.

Com ha afectat la pandèmia de la Covid-19 a l’hora de desenvolupar la vostra feina com a Comissió?
M.R.: En el que més ha afectat és en la poca organització que hem pogut tenir, hi ha coses que no depenen de nosaltres. Portem arrossegant el cartell d’aquesta Festa Major gairebé dos anys i tota l’estona sentim que a les nostres mans no hi ha res, ens hem d’anar adaptant. Aquest any teníem preparats dos concerts per dia i un DJ, però al final hem passat a fer un concert per nit.
G.R.: Hem anat al dia, ens hem de guiar a partir del Procicat, de l’Ajuntament, sempre valorant com celebrar els Deskoncerts de manera que es puguin complir totes les mesures de seguretat. Nosaltres fem el que podem dins la normativa i les dates, la Comissió potser s’hauria organitzat i posat a treballar més ràpid, però si l’Ajuntament no pot fer res, nosaltres tampoc.

I com afecta la pandèmia en el desenvolupament dels Deskoncerts aquest any?
G.R.: Realment ho hem acabat de lligar tot durant el mes d’agost. Seran concerts on els assistents hauran d’estar asseguts, com totes les activitats, i sempre complint amb totes les mesures, és clar. Els Deskoncerts seran com l’Ajuntament els ha preparat, ja que és una Festa Major adaptada a condicions de pandèmia molt restrictives. Però segur que ens ho passem bé.
M.R.: Ho hem plantejat perquè siguin, dins del que és possible, concerts festius. Volem destacar que ajudarem a totes les persones que assisteixin amb tots els dubtes i informació que necessitin sobre les mesures. És el que diu el Gerard, aquesta Festa Major ja està plantejada conforme una situació de pandèmia complicada, així que les activitats musicals hauran de ser en grups bombolla, asseguts i sense poder menjar o beure.

Quines són les premisses que seguiu per valorar artistes que puguin formar part dels Deskoncerts?
G.R.: La Comissió valora que siguin grups alternatius, que no siguin grups que facin versions perquè ja n’hi ha a la Festa Major. Són grups que ens agraden i que alhora tenen públic estès per tot el territori, i sobretot que ajuden a descobrir nous estils o tendències musicals a la població. Intentem anticipar-nos al que vindrà, és a dir, sempre hem portat grups a Santa Perpètua que després han tingut moltíssim èxit. Per crear el cartell dels Deskoncerts sempre equilibrem la presència de dones i homes, així que és també un aspecte a tenir en compte a l’hora de triar artistes.
M.R.: Sempre hem d’escollir grups que entrin dins del pressupost que ens dona l’Ajuntament, això també és important. Dins dels diners que tenim sempre intentem portar la màxima qualitat musical al poble. Una altra premissa, que a vegades ho donem per fet, és no portar bandes que no compleixen el Protocol contra les agressions sexistes que va crear fa un parell d’anys l’Ajuntament. No venen grups que a l’escenari puguin tenir gests masclistes o que tinguin cançons ofensives.

I parlant d’aquest Protocol, com valoreu des de la Comissió la instal·lació del Punt Lila al recinte Can Bernades?
M.R.: És molt necessari, però no només a Santa Perpètua, sinó a totes les festes. A través del Punt Lila s’han hagut de dur a terme accions, això demostra que és una instal·lació indispensable.
G.R.: És fantàstic el Punt Lila, les voluntàries estan allà tota la nit, aquest any l’estona que sigui, fent feina i ajudant a tothom que s’apropa. Crec que és un espai que desenvolupa una tasca molt important, no només de suport per si passa qualsevol cosa, sinó també d’informació.

Què us va motivar a voler formar part de la Comissió dels Deskoncerts?
G.R.: Estic a la Comissió perquè des de sempre m’agraden molt els esdeveniments culturals i en el seu moment, quan em vaig unir, volia formar part del grup que es mou perquè hi hagi oci a Santa Perpètua. En el meu cas, vaig començar programant activitats del CAM i després vaig voler expandir-me.
M.R.: Doncs he anat tota la vida als Deskoncerts i em vaig apuntar a la Comissió perquè no volia que el projecte morís, volia aportar les meves idees per canviar la manera de celebrar-los i agafar el relleu de la gent que deixava de formar-n’hi part.

Qui i com pot formar part de la Comissió dels Deskoncerts?
M.R.: Qualsevol persona amb ganes, amb propostes realistes i amb l’objectiu de seguir la filosofia de la Comissió dels Deskoncerts. El més important és venir amb il·lusió de fer coses, el grup està obert a tothom que vulgui formar-ne part.
G.R.: Sí, tothom pot unir-se a la Comissió sempre que tingui motivació i faci propostes que es puguin ajustar a l’essència dels Deskoncerts. Com diu la Marina, qualsevol persona pot entrar a la Comissió sempre que estigui disposada a fer propostes i a treballar bé. Si hi ha algú que estigui interessat o interessada ens pot escriure al perfil d’Instagram @deskoncerts_spm.

Què demaneu a la ciutadania per la FM2021?
M.R.: Que la ciutadania vigili i segueixi les mesures de seguretat perquè tots puguem gaudir de la millor manera possible. També demanem que valorin l’esforç que suposa organitzar una Festa Major en aquesta situació, que no està sent fàcil i creiem que hi ha molta feina darrere.
G.R.: Doncs que gaudeixin dins del possible, que s’animin a venir als concerts i que segueixin totes les indicacions que ha donat l’Ajuntament per poder celebrar la Festa Major.

Si és possible celebrar-los, confiem que sí, teniu ja idees per als Deskoncerts de l’any vinent?
G.R.: I tant! Ens agradaria recuperar artistes que teníem programats i agafar grups que creiem que aniran creixent durant el 2022 i que serà un èxit si els portem a Santa Perpètua.
M.R.: També volem que entri gent nova a la Comissió dels Deskoncerts perquè aporti idees a aquestes que ja tenim. Sobretot, desitgem que torni la normalitat, que puguem celebrar els Deskoncerts de peu i ballant, com sempre.

Perfil

Nom: Gerard Rodríguez / Marina Ruiz
Any i lloc de naixement: 1997 / 1996, Santa Perpètua
Professió: Actor / Enginyera química

El Gerard Rodríguez i la Marina Ruiz són dos dels deu membres que formen la Comissió dels Deskoncerts de la Festa Major de Santa Perpètua. Aquest grup s’encarrega, amb l’Ajuntament del municipi, de preparar els concerts de nit adreçats a tot el jovent. El Gerard és actor i locutor de ràdio, va començar programant activitats a CAM Bernades i fa quatre anys va decidir unir-se a la Comissió amb una gran vocació pels esdeveniments culturals. La Marina treballa d’enginyera química i va apuntar-se a la Comissió després d’assistir durant molts anys als Deskoncerts. Aquests dos joves perpetuencs tenen moltes ganes de veure com la Comissió creix amb nous membres. A més, volen seguir transmetent els seus valors apostant per la música alternativa i per l’oci juvenil al poble.

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

''Si ells mantenen l'esperança de solució al conflicte sahrauí, nosaltres també''
''Si ells mantenen l'esperança de solució al conflicte sahrauí, nosaltres també''

Núria Salamé és la presidenta de la Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí [ ... ]

“Fer de persona molt dolenta i que a la gent li agradés i a sobre aplaudís, va ser... uau!”
“Fer de persona molt dolenta i que a la gent li agradés i a sobre aplaudís, va ser... uau!”

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha apostat per incorporar el proper curs a l’Espai de les Arts noves [ ... ]

''M'agradaria que, a mig mandat, l'atenció a les persones i l'ocupació ja no fossin prioritats''
''M'agradaria que, a mig mandat, l'atenció a les persones i l'ocupació ja no fossin prioritats''

El 13 de juny, Isabel Garcia, la candidata d’ICV, va ser investida novament alcaldessa de Santa Perpètua [ ... ]