hola

La fotoperiodista i cofundadora de la Revista 5W Anna Surinyach serà l’encarregada de la xerrada 'Fotoperiodisme 5W: La fotografia que explica històries'. Aquesta activitat forma part de la programació complementària que les regidories de Comunicació i Cultura de l’Ajuntament de Santa Perpètua han organitzat en el marc de l’exposició Darrere l’objectiu. La xerrada serà el proper 7 d’octubre a les 18.30 h a l’Espai 1 La Granja Espai Cultural. Les persones interessades poden inscriure’s de forma gratuïta al web darrerelobjectiu.org fins a exhaurir l’aforament establert. Surinyach, que vindrà de treballar a l’Afganistan, oferirà la seva mirada centrada en les migracions, els conflictes socials i els drets humans.

Les Regidories de Cultura i Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua han organitzat un programa d’activitats en el marc de l’exposició Darrere l’objectiu. Mobilitzacions ciutadanes a Santa Perpètua 2000-2021. La primera d’aquestes propostes serà una xerrada sobre fotoperiodisme a càrrec de la fotoperiodista i cofundadora de la Revista 5W Anna Surinyach. L’activitat es titularà Fotoperiodisme 5W: La fotografia que explica històries i Surinyach, que acabarà d’arribar d’un viatge a Afganistan, aportarà al públic una mirada crítica i reflexiva focalitzada en les migracions i els drets humans. La xerrada tindrà lloc el 7 d’octubre a les 18.30 hores a l’Espai 1 i les inscripcions s’han de fer al web darrerelobjectiu.org. La Unitat de Comunicació explica que ha volgut “portar a l’Anna Surinyach pel seu perfil reivindicatiu i per complementar l’exposició de Santa Perpètua amb la seva perspectiva, que està molt centrada en els conflictes socials i en la lluita pels drets humans”.

D’altra banda, els departaments municipals estan preparant un taller adreçat a les famílies sobre fotoperiodisme que començarà el 23 d’octubre. Aquesta activitat s’emmarca en la nova programació de La Creativa, la iniciativa que pren el relleu del Museu en Família. A més, dins d’aquesta programació complementària, s’està treballant en una proposta adreçada a l’alumnat de batxillerat del municipi. Serà un taller a càrrec de RUIDO Photo, una organització dedicada a la imatge documental en temes de drets humans i conflictes socials. En aquesta activitat, l’alumnat jove analitzarà algunes de les fotografies de l’exposició per comprendre com la imatge transmet elements que connecten directament amb el món més simbòlic. D’aquesta manera pensaran en el context i veuran les situacions des d’una mirada reflexiva i crítica.

L’exposició Darrere l’objectiu estarà disponible a l’Espai 1 fins al 24 d’octubre. És una mostra que recull 32 fotografies de 28 moments de la història perpetuenca i que ha estat produïda per l’Ajuntament de Santa Perpètua. Entre aquesta selecció es troben temes com el 8M, la violència masclista, els Dimecres Grocs i la vaga general de l’any 2021. La majoria de fotografies són obra del Josep Cano i algunes estan fetes pel personal de la Unitat de Comunicació, ja que moltes d’elles s’han publicat per il·lustrar les notícies de l’Informatiu.

Sobre l’exposició, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, explica que el missatge continua sent “actual i de futur davant dels reptes com a societat, en la qual serà necessària una ciutadania reflexiva, crítica i de propostes”. La informació sobre la mostra i les activitats es pot trobar al web darrerelobjectiu.org.

Informació addicional i un espai participatiu


La Unitat de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua recorda a la ciutadania que a les imatges se suma una proposta de contingut per a cadascuna com, per exemple, les veus de les persones protagonistes, les notícies que es van generar sobre aquell tema, sons i els objectes més significatius. Es pot accedir a aquesta informació addicional escanejant un codi QR que hi ha al costat de cada fotografia. A més, l’exposició inclou un espai de participació que es troba a l’entrada. Aquest recull la resposta de la ciutadania a la pregunta I tu, per què et mous? Qui ho desitgi pot participar en la mateixa mostra però també ho pot fer enviant un correu electrònic a comunicacio@ staperpetua.cat, un missatge de whatsapp al 654 767 512 o omplint el formulari que hi ha disponible al web de l’exposició.

 

Foto: Imatge de la inauguració de l'exposició / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault