hola

L’associació cultural i esportiva perpetuenca de policies, ASPERPOL, endega un projecte de cooperació internacional a la localitat de Jarra Sukuta a Gàmbia.

Fins ara, l’entitat havia organitzat activitats a Santa Perpètua amb infants com és el Correm junt@s durant dos cursos, però ara s’ha sumat al treballat que duen a terme International Police Associacions (IPA) i l’ONG One Women One Lady. El projecte consisteix a col·locar plaques solars a l’escola de Jarra Sukuta per permetre que s’instal·li un congelador al centre. L’alumnat fa servir el menjador i així podrien ampliar l’alimentació a d’altres productes, segons ha informat ASPERPOL.

De la mateixa manera s’està recollint material escolar a través dels diferents centres educatius perpetuencs. Es demana llapis negres i de colors, llibretes, llibres en anglès, maquinetes, gomes d’esborrar, guixos i bolígrafs. El projecte es complementa amb la formació d’una dona de Jarra Sukuta que estudiarà magisteri reglat pel Ministeri d’Educació de Gàmbia a través d’un conveni amb l’entitat Fandema-Mbolo.

ASPERPOL per Gàmbia compta amb la subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Amb l’objectiu de recaptar fons, demà divendres 7 de juny organitza un festival al Teatre del Centre que inclou les actuacions de màgia de Toni Muñoz i d’humor de Miguel Ángel Marín i hi haurà taller de bombolles i xocolatada prèvia a la plaça de l’Església.

La presidenta d'ASPERPOL, Aurora Merchán, ha explicat que la idea de prendre part d'aquest projecte solidari va néixer després d'un viatge al desembre de 2017 d'un dels membres de l'entitat.
Merchán ha detallat que s'està fent una recollida de material escolar a tots els centres educatius perpetuencs i que el projecte inclou la formació de mestra d'una dona del poble de Jarra Sukuta.
També ha comentat que a través d'una ONG han aconseguit material esportiu per als infants i que un metge del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha sumat a la iniciativa i també aportarà material sanitari.

ASPERPOL ha aconseguit una subvenció de 8.000 euros de l'Ajuntament per a aquest projecte que es destinarà a l'adquisició i instal·lació de plaques fotovoltaiques per a l'escola que permetin disposar d'un congelador per al servei de menjador.

Amb l'objectiu de recaptar fons per al projecte ASPERPOL, l'entitat organitza un festival lúdic demà divendres a la tarda que consisteix en un monòleg d'humor i un espectacle de màgia. Aurora Merchán convida a la participació ciutadana al preu de vuit euros i anuncia que prèviament hi haurà taller de bombolles, orxata i xocolata.


Foto: Centre educatiu de Gàmbia, on ASPERPOL porta a terme el projecte de cooperació / ASPERPOL

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]