hola

SPSolidària ha instal·lat als horts de les cooperatives de dones de Bouanze i Tachott Berane, a Mauritània, dos molins de vent per a l’extracció d’aigua de rec de manera sostenible, barata i amb energies netes.

Els treballs han consistit en la construcció dels fonaments per suportar les estructures, amb una alçada de dotze metres, la instal·lació i el muntatge de les torres i les aspes i la instal·lació dels tubs. Anteriorment, en el mateix projecte s’havien construït les basses de recepció d’aigua i els dipòsits que permetran instal·lar el rec gota a gota en una fase posterior del projecte. Aquest projecte, subvencionat per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, també ha comportat que varies persones rebessin formació de manteniment i reparació de possibles avaries així com pràctiques de muntatge dels molins, de mànegues de rec i d’optimització del recurs hídric. En el moment de la instal·lació a Mauritània van participar tres muntadors i dos cooperants. L’ONGD vol fer especial menció a Josep Tarragó, propietari de l’empresa que ha fet els molins, i que també va anar com a voluntari per dirigir i realitzar els treballs de muntatge i posada en marxa.

SPSolidària ha destacat la satisfacció entre les dones cooperativistes ja que poden obtenir aigua per als cultius sense necessitat de gasoil per fer funcionar el generador i les bombes d’aigua. L’elevat preu del gasoil feia que les dones extraguessin l’aigua a mà i a pols. Ara només cal vent, que en aquesta regió del Sahel sempre bufa. Amb el nou sistema els cabdals d’aigua oscil·len entre els 1.500 i els 3.000 litres hora de mitjana. L’entitat ha destacat que les poblacions de Bouanze i Tachott Berane van fer els pous i han contribuit amb moltes jornades de treball voluntari. Tota la població se’n beneficiarà perquè menjarà productes frescos durant més mesos.


Foto: Molí de vent instal·lat a l’hort comunitari de dones de Tachott, Mauritània / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]