hola

Renfe va instal·lar ahir al migdia el cartell d'inici d'obres de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda de la línia R8 de Rodalies.

Aquest és un dels darrers passos previs a l'inici dels treballs de construcció d'aquesta nova infraestructura, que se situarà a l’alçada de la Granja Soldevila i enllaçarà Santa Perpètua amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Granollers i Martorell, entre d’altres municipis.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha mostrat la seva satisfacció i ha assenyalat que espera que les obres s'inicien el més aviat possible. La primera edil ha recordat la necessitat d'aquesta infraestructura que ha estat molt reclamada i reivindicada per la ciutadania i tota la societat perpetuenca des de fa més de 20 anys.

Renfe va adjudicar al mes de març les obres de construcció d'aquesta nova estació a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA. L’actuació compta amb un pressupost d’1.768.135 euros i un termini d’execució de nou mesos, segons va informar.

El projecte de la nova estació inclou un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s’ubicarà el Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines d’autovenda i control d’accessos; el pas inferior de connexió entre andanes; el recreixement, la repavimentació i els encaminaments; els sistemes d’informació al viatger; la urbanització d’accessos; ascensors i noves marquesines; i la integració paisatgística de les noves instal·lacions, segons el projecte que Renfe va presentar a l'Ajuntament el mes de juny de l'any passat en un acte a la Sala de Plens.

La nova estació permetrà arribar a la Universitat Autònoma de Barcelona en cinc minuts i també donarà servei als municipis de l’Eix de la Riera de Caldes que no disposen de servei ferroviari. La línia de rodalies R8 va entrar en funcionament el mes de juny de 2011 i connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i presta servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre.


Foto: Cartell anunciador d'inici d'obres / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]