hola

Una desena d'activitats formen el programa que la Regidoria d'Igualtat ha dissenyat amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Salut de les Dones. L'exposició 'Paper de dona', de Balís Catmí, ha donat aquest dilluns 13 de maig el tret de sortida a les activitats.

El programa també preveu tallers d’hipopilates, hipopressius, microgimnàstica, steps, qi-gong i risoteràpia, xerrades, documentals i una passejada popular.

El Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones es commemora el 28 de maig. La Regidoria d’Igualtat vol celebrar aquest dia fent visible les dones com agent actiu i participatiu de la nostra societat. El programa comença avui amb l’exposició Paper de dona a càrrec de Balís Catmí que es podrà veure al Centre Cívic El Vapor fins al 21 de juny. La mostra està formada per diverses peces fetes amb la tècnica de collage en paper. Catmí és una artista vallesana que té com a eix central de la seva obra la dona i el seu món. Una altra exposició que s’ha programat del 21 al 30 de maig al Centre Cívic El Vapor és 'Dones grans, grans dones', que trenca clixés sobre el que significa envellir per a les dones, desmunta tòpics i reivindica que les dones siguin escoltades i reconegudes. La mostra està inspirada en el llibre 'Demà més. Dones, vides i temps', d’Anna Freixas.

Del 24 al 29 de maig, la Regidoria d’Igualtat ha programat classes gratuïtes per a la salut de les dones a la Xarxa de Centres Cívics.

Les persones interessades també podran visionar el documental Amb ulls de dona el dia 21 de maig a les 17 h al Centre Cívic El Vapor, el 23 a les 18.30 hores a La Florida i el 30 de maig a les 19.30 hores a Can Taió. L'audiovisual és una producció de la Regidoria d'Igualtat que recull testimonis i experiències de quinze dones veïnes de Santa Perpètua que parlen sobre la seva infantesa, la sexualitat, el món laboral i la maternitat, entre d'altres. Aquest documental també es pot veure pel canal de YouTube de l'Ajuntament de Santa Perpètua.

De xerrades s’han previst dues i totes dues el 29 de maig, una a les 15 h sobre 'Els Somnis', a càrrec de Lluïsa Bote al Centre Cívic El Vapor i una altra sobre Embaràs, part i criança respectats', a càrrec de Serena Brigita, doctora en Antropologia i experta en gènere i salut, a les 18 h a l’Espai 2 de la Biblioteca.

La programació es clourà amb una passejada popular l’1 de juny a les 9.30 h preparada conjuntament amb la Regidoria d’Esports.


Foto: La programació inclou una passejada popular / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]