hola

"Lua és una obra que hem construït entre les escoles de Primària de Santa Perpetua i l’Escola Municipal de les Arts (...) Lua són totes les dones del món que han patit i pateixen tota mena de discriminació i maltracte (...) Lua no és només dolor. Lua també és participació, és una festa i és un cant a l’esperança: el cant dels infants per un món millor".

 Amb aquestes paraules donava pas el director de l’Escola Municipal de les Arts (EMA), Eliseu Ribes, a la Cantata 2019. Dissabte 6 d’abril Lua va reunir més de 400 artistes a la pista del Pavelló per presentar un espectacle interdisciplinar davant de més de 800 persones. El cor, format pels infants de quart de primària de les escoles Santa Perpètua, Tabor, Santiga, La Florida, Els Aigüerols, Bernat de Mogoda i Sagrada Família i pels Cors Jove i B de l’EMA, van interpretar set cançons de diferents parts del món i en diversos idiomes acompanyats pel combo de professorat de l’EMA. Els primers en entrar en escena però, van ser el grup de batucada Santuka, que van acompanyar l’entrada del públic a les grades del pavelló juntament amb els artistes de circ que van amenitzar tot l’espectacle.

Kye Kye Kule, una cançó tradicional africana, va donar el tret de sortida de Lua que va proposar un viatge musical per Austràlia, Irlanda o la Índia, als assistents amb A musical journey. També hi va haver lloc per a la reivindicació amb L’illa de les dones, una cançó que està inspirada en un cas real situat a Cambodja on una ONG holandesa va aconseguir protegir un grup de dones que havien estat durament maltractades. Mentre sonava aquesta cançó, en una gran estructura a la pista, una dona feia un espectacle de cordes i el públic portava caretes amb cares de dones pintades per l’alumnat de les escoles i de l’EMA. En acabar, un gran mosaic fet pel públic assistent deixava un missatge clar: Estimem les dones. Rhythms of the world, Les enfants du monde, Ciranda da Lua i una emotiva Al Shlosha D’varim, on tot el cor portava guants blancs mentre movia les mans al ritme de la música, completaven el repertori.


El públic assistents, format en la seva majoria per les famílies dels infants participants, va sortir molt emocionat de la Cantata 2019. "Ha estat molt emocionant i molt xula», "m’ha semblat un espectacle molt treballat per part de l’EMA i del professorat de l’escola i només tinc paraules d’agraiment perquè ha estat un espectacle molt bonic que han fet els nostres fills", "sé que pels nens és una experiència vital, que recordaran durant molts anys" o "quan veus a tots els nens de les escoles de Santa Perpètua junts i lluitant per drets de les dones, m’ha arribat al cor», són alguns dels testimonis del públic recollits per l’Informatiu a la sortida de la Cantata.

La companyia de circ Toniton acompanyats del professor de circ de l’EMA, van fer diversos números al llarg de Lua: malabars, equilibris i aeris, entre d’altres. A més, durant la Cantata es van poder veure projeccions en les quals va participar l’alumnat de teatre i restauració de l’EMA i a la pista, no van faltar les coreografies de l’alumnat de dansa de l’escola.

Eliseu Ribes, director de l’EMA, va tancar l’acte agraint la participació de tothom que va fer possible la Cantata 2019, destacant especialment l’alumnat de les escoles i de l’EMA.

 


Foto: Un moment de l'espectacle interdisciplinar de l'EMA i les escoles / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

La instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any
21 Oct 2020 13:51 - RedaccióLa instal·lació de leds a les escoles estalviarà 31,8 tones de CO2 a l’any

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica ha realitzat aquest estiu dos projectes energètics [ ... ]

Atencions personalitzades sobre estalvi energètic
21 Oct 2020 12:42 - RedaccióAtencions personalitzades sobre estalvi energètic

La Regidoria de Canvi Climàtic i Transició Energètica realitza atenció personalitzada sobre estalvi [ ... ]

L'Ajuntament lliura oli de gira-sol al Banc dels Aliments amb els diners recaptats amb les banderoles
21 Oct 2020 11:59 - RedaccióL'Ajuntament lliura oli de gira-sol al Banc dels Aliments amb els diners recaptats amb les banderoles

Els diners de les banderoles solidàries de la Festa Major s'han destinat a la compra d'oli de gira-sol [ ... ]