hola

Les obres d’ampliació i millora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) la Llagosta, que dona servei a Santa Perpètua, s’han iniciat. Els treballs tenen un pressupost de 14 milions d’euros i un termini d’execució de divuit mesos.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci Besòs Tordera van signar un conveni per ampliar i millorar el funcionament d’aquesta estació, que fixa com s’articularà el finançament per executar aquests treballs de millora, una actuació que es troba inclosa en la vigent planificació hidrològica catalana, per al període 2016-2021. Així, l’ACA té previst aportar un import superior als 14 milions d’euros per finançar els treballs, que faran possible incrementar la reducció de nutrients i preveuen la construcció d’un tercer decantador secundari. El Consorci Besòs Tordera, per la seva banda, durà a terme l’execució de les obres i serà el titular de la infraestructura.

Des del Consorci Besòs Tordera han explicat que l’objectiu de les obres és millorar els processos de tractament de les aigües residuals amb una major eliminació de nutrients, especialment de l’amoni, un dels principals inhibidors de la vida aquàtica, de manera que es millorarà la fauna aquàtica al riu Besòs.

L’EDAR la Llagosta tracta les aigües residuals urbanes i industrials de Sentmenat, Palau, Polinyà, Mollet del Vallès, Santa Perpètua, Santa Maria de Martorelles, Martorelles, la Llagosta i Sant Fost de Campsentelles.


Foto: EDAR de La Llagosta / Consorci Besòs 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]

Educació proposa xerrades telemàtiques per a famílies
22 Mar 2024 14:02 - RedaccióEducació proposa xerrades telemàtiques per a famílies

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua ofereix a les famílies un nou cicle de xerrades [ ... ]