hola

El militant de la CUP de Santa Perpètua, Robert Morral, ha estat detingut aquesta matinada pels Mossos d'Esquadra seguint l'ordre del Jutjat d'Instrucció número 3 de Barcelona i posat en llibertat cap a dos quarts d'onze del matí. Morral va ser una del centenar de persones que van protagonitzar una seguda a les escales a l'entrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el 27 de setembre de 2018.

El perpetuenc va ser una de les 10 persones a les quals els Mossos van identificar aquell dia. Es manifestaven per denunciar la petició del fiscal per una acció idèntica al mes de febrer que demana a altres 14 persones penes de dos anys i mig de presó. Robert Morral va ser citat dos cops pel Jutjat que instrueix el cas, però no s'ha presentat i avui davant del jutge ha tornat a refermar-se en "no tenir res a declarar davant de l'autoritat il·legítima de la justícia espanyola i el règim del 78".

Robert Morral està acusat de desordres públic, desobediència i resistència a l'autoritat per seure a les escales del TSJC acte que defineix com una acció no violenta de bloqueig del màxim òrgan judicial i repressor de l'Estat a Catalunya. El cas es troba en la fase d'instrucció i després de dos requeriments sense resposta avui ha estat detingut per posar-lo a disposició judicial, com ha explica ell mateix en sortir del jutjat de Sabadell.

L'assemblea local de la CUP de Santa Perpètua ha denunciat que el moviment independentista i la llibertat d'expressió estan patint una "repressió per part d'aquest govern estatal del règim del 78 i hereu del franquisme ideològicament i orgànica" i ha donat tot el seu suport a Robert Morral, militant de la CUP de Santa Perpètua, sindicalista de la CGT, internacionalista i present en moltes lluites del carrer com en el CDR.

A partir d'ara el jutge ha de decidir si la causa continua endavant i va a judici o si s'arxiva i, en cas de continuar, la fiscalia haurà de dir quines penes demana. Robert Morral ha agraït el suport demostrat per les persones que aquest matí s'han concentrat davant dels Jutjats de Sabadell i també al tercer encausat que encara està en crida i captura pels mateixos motius que ell.

El perpetuenc Robert Morral ha tornat a casa després que els Mossos d'Esquadra el detinguessin de matinada per presentar-lo al jutjat degut a que s'havia requerit la seva presència dos cops i no s'havia presentat.


Foto: Robert Morral en els jutjats de Sabadell aquest matí / CUP Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]