hola

"Volem que el segle XXI sigui el segle de les dones, de la justícia, de la igualtat i dels drets humans per aconseguir viure en un món millor per a tothom". Aquest ha estat un dels missatges del manifest institucional del 8M que ha llegit aquest migdia l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, a la plaça de la Vila, durant la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L'alcaldessa ha manifestat que "el moviment feminista s’ha constituït avui com un dels principals motors de canvi i de transformació social" i ha afegit que aquest any el 8 de març torna a ser especial. "És un fet històric la convocatòria d’una Vaga Feminista, a nivell internacional".

L'alcaldessa ha recordat que moltes veus de dona d’arreu del món s’han alçat i han dit “prou”, denunciant les discriminacions, la bretxa salarial, els assetjaments sexuals, la violència masclista vers les dones o que les dones siguem quasi en exclusiva les responsables dels treballs de reproducció i de cura de les persones.

Isabel Garcia ha declarat que en aquest any 2019 "tenim un nou motiu per no baixar la guàrdia" ja que el moviiment feminista en els darrers anys "ha destapat la reacció del masclisme desacomplexat. Un masclisme que s’atreveix a posar en dubte la necessitat de les lleis contra la violència masclista o el dret sobre el nostre propi cos. I ho fa de la ma de la dreta i de l’extrema dreta amb mentides i manipulacions per justificar el que és injustificable".

L'alcaldessa ha expressat que s'ha de continuar celebrant el dia Internacional de les dones, i "lluitar pels nostres drets, que són els drets de tota la humanitat" i ha afegit que "volem tots els drets i llibertats per a totes les dones. La nostra societat no serà plenament democràtica fins que les dones, en tota la seva diversitat, no tinguem, en tots els àmbits, els mateixos drets i llibertats que els homes. Hem de continuar lluitant per aconseguir una societat de persones lliures i iguals, diferents però amb els mateixos drets".

Sindicats

Les seccions sindicals de CCOO, UGT i USOC han instal·lat avui paradetes informatives del 8M a la plaça de la Vila i han donar lectura també a diversos manifests. CCOO, a més ha realitzat un taller de defensa personal, i altres activitats festives.CCOO ha desenvolupat la jornada amb el lema "Prou bretxes, violències i desigualtats!",amb l'objectiu d'eliminar tot tipus de bretxa i desigualtat, posar fi a tot tipus de violència i contribuir a eliminar les desigualtats i les discriminacions.

Per la seva banda, UGT afirma que aquest dia és un dia revindicatiu i no per celebrar, "davant les injustícies que pateixen les dones arreu del món no només dins de l'àmbit laboral, hem d'aconsseguir entre tots canviar el sistema patriarcal que hi ha instal·lat en la nostra societat". I recorda que dues hores de la vaga del 8M equivalen a la diferència salarial entre dones i homes per la mateixa feina i que dóna lloc a aquesta bretxa

USOC, en un comunicat, afirma que aquest 8M hem de "caure el mur de la desigualtat salarial, la precarietat laboral, de la violència contra les dones"

Comitè feminista Santa Perpètua

D'altra banda, el comitè feminista de Santa Perpètua s'ha mobilitzat aquest 8 de març "per canviar-ho tot" i ha convocat una manifestació que ha sortit del parc Central i ha finalitzat a la plaça de l'Església, on s'ha donat lectura a un manifest. Centenars de persones han participat en aquesta mobilització, que anava encapçalada només per dones. Al finalitzat la manifestació han realitzat un mural amb el que volen i no volen d'aquesta societat.


Foto: La plaça de la Vila durant la lectura del manifest institucional / Txema Gerardo 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]