hola

El 5 de març de 1989 es va inaugurar Ràdio Santa Perpètua 107.0 FM amb un concert de Loquillo y los Trogloditas al Pavelló Municipal. Les emissions van començar l’endemà, el 6 març, i aquest any celebra els seus 30 anys d’història.

L’emissora va ser una aposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua en un moment d’eclosió de ràdios municipals amb l’objectiu de cohesionar la ciutadania i oferir informació de proximitat. Aquests primers objectius continuen vigents en l’actualitat. El regidor de Comunicació, Albert Ortiz, ha volgut destacar que “l’emissora municipal és una eina vertebredora de la societat perpetuenca que troba en Ràdio Santa Perpètua la informació del municipi, una programació feta per veïns i veïnes que tracten temes que els afecten i una comunicació directa amb tot el seu entorn. Ràdio Santa Perpètua acompanya i informa i suposa també un aparador de la vida social de la ciutat”. Ortiz també ha volgut subratllar que a l’emissora s’han format grans professionals que actualment es guanyen la vida a d’altres mitjans o empreses.

Per tal de celebrar els 30 anys d’història de Ràdio Santa Perpètua, la plantilla actual ha programat actes diversos al llarg de 2019 sota el lema Ràdio Santa Perpètua 30 anys. Amb tu sumem. Un dels primers ha estat la celebració del Dia Mundial de la Ràdio i La Tertúlia de la Ràdio en la qual van prendre part extreballadors i actuals treballadors. Tots ells van fer un repàs a la història de la ràdio i van coincidit que les noves tecnologies van deixar enrere les màquines d’escriure i les gravadores i cintes de casset, però que el canvi més substancial va ser la reforma de l’edifici al 2003 que va possibilitar disposar dels actuals dos estudis i un d’ells, el principal, a peu de carrer i ben visible.

Mireia Peiró va treballar a Ràdio Santa Perpètua entre 1990 i 1994 fent els informatius al costat de Rodrigo González i va ser la primera persona a fer La Veu de l’Esport. Peiró va felicitar als oients de Santa Perpètua perquè “avui en dia hi ha pocs municipis que tinguin el privilegi de tenir una emissora de ràdio pròpia i penso que val molt la pena”.

El perpetuenc Xavi Sala, que hi va treballar en dues fases a l’emissora municipal, 1993-1996 i 1999-2002, va destacar que va aterrar a Ràdio Santa Perpètua amb quinze anys i que “va ser l’escola de la que ara és la meva professió”. També la Laia Espín, que hi va treballar entre 2003 i 2005, va destacar la formació professionalitzadora i va dir que “em vau ensenyar a fer periodisme proper, molt professional i companyerisme. La casa que em va ensenyar a fer informatius és Ràdio Santa Perpètua”.

Emmarcada en aquesta celebració dels 30 anys, l'Escola Municipal de les Arts (EMA) està treballant en la creació d’un jingle per a Ràdio Santa Perpètua. La creació és un treball d’aula que està realitzant l’alumnat del curs de producció musical que ofereix l’EMA.

Una altra de les propostes per commemorar el trentè aniversari de l’emissora municipal és fer la que seria la primera retransmissió esportiva en directe.


Foto: Tècnics i locutors de l'emissora municipal a l'estudi de Ràdio Santa Perpètua / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]