hola

Renfe ha adjudicat les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de Mogoda de la línia R8 de Rodalies a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) de Contratas Vilor SL i Petrucco SA.

L'actuació compta amb un pressupost d'1.768.135 euros i un termini d'execució de nou mesos, segons ha informat Renfe. La nova estació se situarà a l'alçada de la Granja Soldevila i enllaçarà Santa Perpètua amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Granollers i Martorell, entre d'altres municipis.

L'alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda s'ha mostrat satisfeta amb l'anunci de l'adjudicació del projecte i ha manifestat que "esperem que les obres s'iniciïn el més aviat possible i finalment després de més de 20 anys de reivindicacions la ciutadania pugui disposar d'aquesta infraestructura". La primera edil també ha recordat que aquesta estació no només donarà servei als veïns i veïnes de Santa Perpètua i als estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, sinó també als municipis de l'Eix de la Riera de Caldes, que compten amb un total de 90.000 habitants i 43.000 llocs de treball.

El projecte de la nova estació inclou un nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s'ubicarà el Punt d'Atenció al Viatger, així com màquines d'autovenda i control d'accessos; el pas inferior de connexió entre andanes; el recreixement, la repavimentació i els encaminaments; els sistemes d'informació al viatger; la urbanització d'accessos; ascensors i noves marquesines; i la integració paisatgística de les noves instal·lacions, segons ha detallat Renfe.

Un total de setze empreses han concorregut a la licitació de les obres que sortien amb un preu de licitació de 2.529.882 euros, sense IVA. El Director General de Renfe va presentar el projecte de la nova estació de la línia R8 a Santa Perpètua el mes de juny en un acte a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

La línia de rodalies R8 va entrar en funcionament el mes de juny de 2011 i connecta el Baix Llobregat amb el Vallès i presta servei a les estacions de Martorell, Castellbisbal, Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, Montmeló i Granollers-Centre.

Foto: Imatge virtual de l'estació / Renfe

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]