hola

La Taula Catalana de Codesenvolupament ha ampliat el nombre d'entitats associades o adherides, col·lectius importants d'emigrants i entitats de segon nivell que agrupen a diverses associacions, segons ha explicat la junta de la Taula Catalana de Codesenvolupament que va celebrar la seva assemblea anual per primer cop a Santa Perpètua.

La reunió es va desenvolupar el dia 23 de febrer al Centre Cívic El Vapor.

La Taula Catalana de Codesenvolupament és l'organització de segon nivell que agrupa una vintena d’ONG i associacions, sobretot d’emigrants, que es dediquen al codesenvolupament per tal de tenir més força i més pes davant de les administracions i davant de la ciutadania. SPSolidària és una de les entitats fundadores. En el decurs de l'assemblea es va aprovar la renovació de la junta de l'entitat que continua presidida pel perpetuenc Manel Llord.

Aquesta entitat té per objectius ser un espai permanent de propostes per visualitzar, articular i enfortir les iniciatives de codesenvolupament a Catalunya; promoure la formulació i l'acompanyament dels projectes de codesenvolupament amb una assessoria tècnica implicada i compromesa; impulsar iniciatives de formació i enfortiment de capacitats; i impulsar la visibilització de les iniciatives i la comunicació conjunta dels resultats. Es tractaria d'aprofitar el potencial de les migracions com a motor de desenvolupament humà sostenible als països socis, amb un paper actiu de les persones migrades que contribueixi a la integració social a Catalunya.

La Taula Catalana de Codesenvolupament va aprovar també en l'assemblea el nou Pla de treball 2019-2020 que està basat en tres eixos. Un és la formació i la capacitació de les entitats associades i dels seus membres perquè puguin elaborar projectes de codesenvolupament en els seus pobles d'origen. I els altres dos fan referència al problema social que està provocant l'arribada de menors migrants sense acompanyament i tots els problemes i agressions que estan patint durant el trànsit a Europa.

El president de la Taula Catalana de Codesenvolupament, Manel Llord, ha afirmat que després d'aquesta assemblea l'entitat surt reforçada perquè està creixent en entitats associades. Llord ha explicat els tres eixos del nou pla de treball que se centren en els menors migrants i en la capacitació de les comunitats per poder desenvolupar projectes de codesenvolupament en origen.


Foto: El Centre Cívic El Vapor va acollir l'acte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]