hola

Una xerrada sobre els somnis dona aquest dijous 21 de febrer el tret de sortida a la programació del Dia Internacional de les Dones a Santa Perpètua. L'acte anirà a càrrec de Lluïsa Bote i s'iniciarà a les 15.15 hores al Centre Cívic Can Folguera. L’activitat és gratuïta i oberta a tota la població.

La programació continuarà els dies 27 i 28 de febrer amb dues xerrades sobre la Taxa rosa, en el marc de l'Hora del cafè dels centres cívics La Creueta i El Vapor, respectivament, a les 15 hores. L'encarregada de la xerrada serà l'advocada de Facua Catalunya Tania Marín.

Santa Perpètua commemorarà el 8 de març el Dia Internacional de les Dones amb un acte institucional, que tindrà lloc a la plaça de la Vila a les 12 hores. La Regidoria d’Igualtat ha programat la lectura del manifest del 8 de març davant de l'edifici de l'Ajuntament que lluirà a la seva façana bandes de color lila.

El dia abans, el 7 de març al matí, la Regidoria d'Igualtat instal·larà una carpa informativa al passeig de la Florida coincidint amb la celebració del mercat setmanal ambulant dels dijous. Una altra de les accions previstes és la creació d'una teranyina feta amb bandes de plàstic de color lila que es lligaran d'arbre a arbre i creuant-se d'un costat a l'altre entre les rotondes de la font i de Miró. La Regidoria d'Igualtat ha explicat que "aquest petit muntatge vol ser una metàfora de les dificultats que a vegades es troben les dones".

També en el marc de la programació del 8 de març, l’associació AFIFAC organitza el 5 de març la xerrada Conviure amb el dolor crònic que anirà a càrrec de la psicòloga Yolanda López. La sessió, que tindrà lloc a les 18.30 h a l’Espai 2 de la Granja Espai Cultural està dirigida particularment a familiars i amistats de les persones amb fibromiàlgia

A més, l'equip de Dinamització del Medi Obert (DIMO) de la Regidoria de Joventut i amb el departament d'Igualtat faran activitats als patis dels instituts del municipi i al Col·legi Sagrada Família. S'instal·laran taules informatives i es faran dinàmiques per desmitificar l'amor romàntic utilitzant les lletres d'algunes cançons d'actualitat plenes d'estereotips masclistes i es repartiran qüestionaris per reflexionar sobre les relacions afectives, sexuals i els rols de gènere.

El programa del 8 de març finalitzarà el 12 de març amb la presentació del vídeo Amb ulls de dona. L'acte tindrà lloc a les 20 hores al Centre Cívic Can Folguera.


Foto: Cartell del Dia Internacional de les Dones de 2017 / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]