hola

La Xarxa de Centres Cívics Municipals va registrar l’any passat un total de 145.458 usos. Aquesta xifra suposa un increment del 9% respecte el 2017 quan es van produir 132.213 usos.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Sandra Gómez, s’ha mostrat satisfeta amb aquestes dades i ha agraït la confiança dipositada en aquests equipaments de proximitat, que ofereixen cada temporada centenars d’activitats adreçades a totes les edats. “Són les persones usuàries i les entitats les que fan la xarxa i aquestes dades ens indiquen que la feina que realitzem dia rere dia des de la Regidoria i dels sis centres cívics obté una bona resposta i està ben encaminada”, ha manifestat la regidora. Sandra Gómez ha afegit que “aquestes dades ens engresquen a continuar treballant per tal d’oferir a la ciutadania la millor i més variada oferta d’activitats i de serveis des dels nostres equipaments de proximitat”.

Per centres cívics, l’equipament de la Florida és el que més usos va registrar al 2018, amb un total de 35.092 i un 24% del total, seguit per Can Folguera, amb 32.508 i un 22%, i el Centre Cívic El Vapor, amb 25.119 usos i un 17%. Per la seva part, Can Taió i La Creueta van registrar 21.070 i 20.019 usos respectivament, un 14% cadascun del total, mentre que el Centre Cívic Mas Costa va registrar 11.642 usos i un 8%.

Per edats, com a mitjana dels sis equipaments, el 70% de les persones usuàries són públic adult, mentre que el 19% són infants, el 9% gent gran i només el 3% són joves. Tot i així, hi ha particularitats segons l’equipament, de manera que al Centre Cívic La Florida el 31% dels usuaris són gent gran, mentre que només representen un 4% al Centre Cívic Can Taió i un 1% a Can Folguera i no tenen representació a Mas Costa. Paral·lelament, en aquest darrer equipament, els infants suposen un 33% dels usuaris, seguit de Can Folguera on suposen un 25%. Per últim, els joves no tenen presència als centres cívics La Florida i Can Folguera, mentre que a Mas Costa, amb un 8%, és l’equipament més visitat per aquest sector d’edat.

Per gènere, les persones usuàries són majoritàriament dones, amb un 68%, i un 32% d’homes. Tot i que no existeixen grans diferències, com a particularitats, el Centre Cívic La Florida és el que més homes registra amb un 37% mentre que el de Can Folguera baixa la mitjana amb un 25%.

Del total d’usos, un 45% han estat d’activitats organitzades per la Regidoria de Relacions Ciutadanes, un 38% per les entitats i el 18% restant són de propostes d’altres regidories. Aquests percentatges aproximats es mantenen als sis centres cívics municipals, a excepció del de Mas Costa, on els usos d’activitats organitzades per la Regidoria de Relacions Ciutadanes suposen el 82% del total, seguit del 17% de les entitats, i del de Can Taió, on succeeix a la inversa, que els usos d’activitats organitzades per entitats suposen un 55%, mentre que els de la Regidoria se situen en el 41%.

La programació d’aquesta temporada es presenta amb el lema Enxarxa’t. La xarxa és teva i compta amb més de 300 activitats.

Bústia de suggeriments

La Xarxa de Centres Cívics ha obert una bústia permanent de suggeriments per tal que les persones usuàries puguin deixar els seus comentaris, queixes, agraïments o suggeriments en relació als equipaments, els serveis, les activitats i la programació. L’objectiu és recollir les opinions per tal de continuar millorant els serveis que s’ofereixen, segons ha destacat la regidora. A la bústia, que és en format digital, es pot accedir a través del web http://bit.ly/BústiaXCC i dels enllaços que es troben al facebook de la Xarxa i al web municipal.


Foto: Festa de cloenda de la programació de la temporada passada / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Neix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge
24 Jul 2020 19:33 - RedaccióNeix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge

El paratge natural de Santiga ha acollit aquest dijous 23 de juliol la presentació pública de la plataforma [ ... ]

El 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19
24 Jul 2020 12:29 - RedaccióEl 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Santa Perpètua obre aquest 27 de juliol el termini per a la presentació de sol·licitud [ ... ]

Les matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre
23 Jul 2020 15:55 - RedaccióLes matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Can Folguera disposa de places lliures per a la majoria d’ensenyaments [ ... ]