hola

Noves bonificacions per a la instal·lació de sistemes d’aprofitament de l’energia solar i la no subjecció a l’impost de plusvàlua sempre que s’acrediti la inexistència d’increment de valor de l’immoble són dues de les novetats dels beneficis fiscals que ha aprovat l’Ajuntament de Santa Perpètua en els impostos i taxes municipals per a aquest exercici 2019.

A aquests, se sumen altres beneficis amb l’objectiu de donar suport a les famílies més vulnerables, i fomentar l’ocupació estable i l’autoocupació, que el Consistori manté d’exercicis anteriors.

L’Ajuntament ha incorporat en les ordenances fiscals 2019 la bonificació del 50% de l’Impost de béns immobles (IBI) per a aquells habitatges que incorporin noves instal·lacions de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol. Aquest benefici s’aplicaria durant tres anys amb un màxim de 300 euros per anualitat. D’altra banda, com en els exercicis anteriors, també es preveu l’exempció de l’IBI per a aquells immobles amb una quota inferior a deu euros i s’apliquen bonificacions d’entre el 10 o el 60% per a les famílies nombroses, en funció del valor cadastral de l’habitatge.

Com a novetat, el Consistori també ha introduït la no subjecció a l’impost de plusvàlua en els casos que s’acrediti que no s’ha incrementat el valor de l’immoble. A més, com en els exercicis precedents, bonifica entre el 50 i el 95% aquest impost als hereus en funció del valor cadastral de l’immoble i de la renda de la unitat familiar.

Pel que fa a la taxa de residus, un any més l’Ajuntament ha previst bonificacions en funció de les rendes familiars amb l’objectiu d’afavorir aquelles més vulnerables. El Consistori també premia un any més les aportacions a la Deixalleria, amb reduccions de la taxa del 5 al 20% segons les aportacions a aquest centre de recuperació, i un 20% per a qui acrediti que realitza compostatge casolà. Per al sector comercial, també es preveuen reduccions de la taxa entre el 10 i el 20% per als establiments que facin aportacions a la Deixalleria. Per últim, es bonifica el 50% de la taxa a aquelles entitats locals sense finalitat lucrativa, que no siguin d’activitat hostalera.

L’Impost de vehicles de tracció mecànica manté les bonificacions per a ciutadania i empresariat que disposin de vehicles de zero emissions (75%) i d’emissions Eco (50%) en el mac de l’aposta municipal per la mobilitat elèctrica. El Consistori també preveu un any més l’exempció del rebut per a aquells vehicles històrics amb catalogació oficial.

Per segon any, l’Ajuntament bonificarà el 95% de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) per a aquelles obres en edificis unifamiliars o plurifamiliars afectats per patologies estructurals. Alhora, continuarà bonificant el 75% d’aquest impost per la rehabilitació d’edificis del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic.

L’ocupació i la protecció del medi ambient també centren els beneficis fiscals que l’Ajuntament un any més ha previst per a les empreses del municipi. Així, es bonificarà el 50% de l’Impost d’activitats econòmiques (IAE) a les que iniciïn activitat i entre el 10 i el 30% a aquelles que augmentin la plantilla amb contractació indefinida. A més, també bonifica amb un 15% de l’IAE la producció i la utilització d’energies renovables i es redueix l’ICIO per la instal·lació d’infraestructures de càrrega de vehicle elèctric i d’aprofitament tèrmic o elèctric.

Pel que fa a la Llicència d’activitats, el Consistori ha introduït un 50% de bonificació per a aquelles activitats que comptin amb sistemes degudament implantats d’ecogestió i ecoauditoria acreditats per la normativa EMAS de la Unió Europea. A més, com els últims anys, amb l’objectiu d’afavorir l’ocupació i l’emprenedoria, l’Ajuntament bonificarà la Llicència un 25% quan s’iniciï activitat empresarial venint d’una situació d’atur i aplicarà l’exempció total quan, a més, hagin tingut el foment del Departament de Desenvolupament Local i també als subjectes passius que acreditin participació al programa Reempresa.


Foto: Plaques solars a l'Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]